Baranek s Pařízkem zařídili dělení bodů
Klub

Baranek s Pařízkem zařídili dělení bodů

Redakce

V poslední minutě základní hrací doby nedal Baranek penaltu a tak středočeské derby skončilo bezbrankovu plichtou.

V 89. minutě po dlouhém nakopnutém míči z mladoboleslavské obrany fauloval v příbramském vápně zoufalý Mácha drzého Bednáře a rozhodčí Královec bez váhání nařídil pokutový kop. Než se k jeho kopnutí Baranek dostal, tak ho Pařízek dlouho a jak se později ukázalo úspěšně hecoval. „Říkal jsem mu, že neví, kam to kopne, že ji penaltu nedá a podobné řeči,“ svěřoval se příbramský brankář. „Nevymlouvám se na to, měl jsem dát gól,“ poznamenal Baranek. Nakopl míč k pravé tyči z pohledu Pařízka, ten se tam vrhnul a vyrazil ho. Dorážku z vápna poslal Langer vysoko nad.
Než se aktéři středočeského derby dopracovali k penaltové situaci, měli několik příležitostí rozhodnout. V prvním poločase byli aktivnější Příbramští, neboť domácí si nepřesně přihrávali a vybojované míče záhy ztráceli. Ve 26. minutě spolupráci trojice Matějovský – Sedláček - Cigánek chyběla finální přihrávka do vápna. Krátce před přestávkou Mendy naštěstí pro Millera z výhodné pozice hlavičkoval pouze do jeho náruče a o chvíli později z dalšího útoku před Mendym včas odhlavičkoval do bezpečí Brunclík.
Ve druhém poločase zvýšili hráči Mladé Boleslavi obrátky a soupeře jen výjimečně pouštěli na svoji polovinu. Z častých centrů Baranka ze hry i z trestných kopů nevyužili šance postupně v 50. minutě Vaculík, v 56. a v 65. minutě Pecka. V 68. minutě po Peckově uličce šel Vaculík sám na Pařízka, ale ten odvážným skokem uchránil čisté příbramské konto. V 83. minutě Bednářovu střelu Pařízek jenom zblokoval a na brankové čáře ho museli zastoupit obránci. Ve druhém poločase měli hráči FK Mladá Boleslav opravdu hodně blízko k vítězné trefě, ale když Baranek nedal penaltu, museli se smířit s jedním bodem za druhou jarní bezbrankovou remízu na domácím hřišti.

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Brunclík, Skála, Vít, Palát – Cigánek (46.Vaculík), Matějovský, Langer, Baranek – Pecka (69.Bednář), Sedláček

SESTAVA FK MARILA PŘÍBRAM: Pařízek – Lesák, Mácha, Formánek, Penner – Rajtoral, Otepka, Riegel (57.Podrázský), Fenyk – Loseille (66.Navrátil), Mendy (85.Huňa)


ROZHODČÍ: Královec

ŽK: Matějovský, Bednář – Mácha, Lesák, Navrátil, Penner

DIVÁCI: 4781

Fanshop banner