Střetnou se přemožitelé Sparty
Klub

Střetnou se přemožitelé Sparty

Redakce

Mladá Boleslav má za sebou úspěšnou sérii šesti zápasů bez prohry korunovanou výhrou v Liberci a chystá Příbrami odplatu za podzimní prohru 1:2. Ovšem Příbram se pyšní čerstvým skalpem pražské Sparty. Obdobnou trofej má Mladá Boleslav od loňského listopadu.

Hráči FK Mladá Boleslav si po úspěšném vstupu do letošní jarní sezóny věří, což potvrdili aktivní hrou i výsledkem v Liberci 3:1. A dokonce v sestavě bez Švejdíka, Bednáře, Rojky, Krátkého (zranění) a Cigánka (trest za čtyři žluté karty).
Soupeř z Příbrami také nemá nouzi o sebevědomí, neboť dokázal vyškolit pražskou Spartu 3:1, to znamená podobným skóre jako Mladá Boleslav porazila Liberec. „Tobiáš je natolik zkušený trenér, že svým hráčům v průběhu týdne všechnu slávu z výhry nad Spartou určitě vyhnal z hlav,“ míní ředitel FK Mladá Boleslav Jaromír Šeterle. S podobným záměrem přistupovali i mladoboleslavští trenéři ke svým svěřencům. „Překvapivé výhry z předchozích utkání nebudou mít na vzájemné střetnutí nijak mimořádný vliv,“ poznamenal asistent mladoboleslavského trenéra Petr Čuhel. Obdobně to vidí i příbramský kouč, který nepřipouští, že by jeho hráči sparťanský úspěch nezvládli. „Kdyby z toho měli mít hlavy v oblacích, bylo by to špatně,“ řekl Pavel Tobiáš.
Fotbalisté Mladé Boleslavi v týdnu pilovali herní varianty a podle slov Čuhela pečlivě nacvičovali obsazování protivníků při standardních situacích. Samozřejmě proto, že Příbram dala Spartě všechny tři góly po rohových kopech.
Utkání FK Mladá Boleslav – Marila Příbram se hraje v neděli 10. dubna od 17 hodin a bude to střetnutí jediných dvou přemožitelů Sparty Praha. Žádnému jinému mužstvu se to v právě probíhajícím ročníku I. Gambrinus ligy 2004/05 nepodařilo.

Fanshop banner