Vrací se Cigánek, ale marodů neubývá
Klub

Vrací se Cigánek, ale marodů neubývá

Redakce

Prvoligová marodka se zatím nevyprázdnila a klubový lékař Josef Horák příznivými informacemi nehýří. Z libereckých absentérů je proto jistý pouze návrat Cigánka, který stál kvůli čtyřem žlutým kartám.

Na čtvrtečním tréninku pětigólový střelec Bednář vyklusával a sem tam si pohrál s míčem, ale zdaleka netrénoval v zápasovém nasazení. „V sobotu to zkusím na plno a uvidí se,“ poznamenal mladoboleslavský kanonýr málo přesvědčivě. To lékař Horák měl ve čtvrtek jasnější názor a škrtnul jednou větou z nominace dva útočníky: „Bednář ani Rojka v neděli schopní nebudou.“
O poznání optimističtěji se vyjádřil o bolestivých zádech stopera Švejdíka. „Jeho zdravotní stav se pomalu zlepšuje a zda bude opravdu trenérům k dispozici, o tom se rozhodneme až bezprostředně před zápasem,“ dodal Horák, který Švejdíkovy potíže se zády označil za následek hraní a trénování na tvrdých zimních terénech.
K návratu na trávník má ještě daleko obránce Krátký, který si léčí natržený sval z utkání proti Českým Budějovicím a lékaři předpokládají, že teprve za měsíc začne s tréninkem. V zápasové neschopnosti zůstává mladý defenzivní hráč Skoupý, i když se už pomalu zapojuje do přípravy. „Rád bych ještě na jaře nějaký mistrák stihnul,“ věří ve zdařilou rekonvalescenci operovaného kotníku a brzký návrat do sestavy Skoupý.

Fanshop banner