Sedláček má co napravovat
Klub

Sedláček má co napravovat

Redakce

Když před půl rokem odjížděla Mladá Boleslav z příbramského stadionu zklamaná z těsné prohry 1:2, tak mezi nejsmutnější hráče patřil Sedláček. Jeho nevyužité šance v prvních minutách osudově ovlivnily další průběh utkání.

V Příbrami už v 5. minutě běžel Sedláček sám na brankáře Sňozíka z levé strany, ale trefil jeho náruč. V 9. minutě si to zopakoval zrcadlově, když se ocitl v brejku za příbramskou obranou z pravého křídla. Efekt však byl stejný, opět nastřelil Sňozíka. „Vím o těch šancích a jsou pro mě motivací, abych je v neděli napravil,“ odmítá Sedláček pomyšlení, že by ho půl roku staré vzpomínky znervózňovaly. K úspěšnému reparátu v jarní odvetě mu nahrává i fakt, že místo disciplinárně potrestaného Sňozíka bude v příbramské brance chytat Pařízek. „To není rozhodující, oba jsou dobří brankáři,“ tvrdí Sedláček a nechce ani náznakem připustit, že by mu změna brankářů usnadnila střeleckou pozici. Na podzim proti Příbrami hrál v útoku s Bednářem. V 77. minutě Sedláčka nahradil Rojka. Tentokrát jsou Bednář s Rojkou zranění, a tak se k Sedláčkovi nejspíše postaví podobně jako v Liberci Pecka. Ten před půlrokem proseděl celých devadesát minut na lavičce.
Další náhradník Cigánek zasáhl do hry jenom na tři závěrečné minuty. Na jaře však patří Cigánek do základní sestavy. „Věřím, že po dvou vítězstvích nad Českými Budějovicemi a v Liberci vyhrajeme i do třetice a budeme v úspěšné sérii pokračovat,“ rozdává optimismus Cigánek, ačkoliv předpokládá stejně těžký boj, jako v březnových domácích zápasech proti Blšanům a Českým Budějovicím. „Hráči obou týmů byli zalezlí a očekávám, že i Příbram bude hrát hodně zezadu, číhat na naše chyby a spoléhat na brejky,“ myslí si Cigánek, jehož vítězný recept zní: „Potřebujeme jim dát brzy gól.“ Dobře to vědí i ostatní hráči a všichni diváci.

Fanshop banner