Langer chce v tabulce co nejvýše
Klub

Langer chce v tabulce co nejvýše

Redakce

Na světelné tabuli stadionu u Nisy už dávno zhasnul překvapivý údaj Liberec – Mladá Boleslav 1:3 a hráči zmizeli v kabinách, jenom Davida Langera si v propoceném dresu podávali televizní, rozhlasoví i píšící novináři stále mezi sebou.

Langer hrál čtyři roky v libereckém dresu a užil si v něm zisk mistrovského titulu i dramatické bitvy evropských pohárů. V zimě přestoupil do Mladé Boleslavi. „Liberec mi smlouvu neprodloužil, Boleslav mě chtěla a jsem rád, že tam jsem,“ říkal po skončení libereckého zápasu, ve kterém výtečným výkonem přispěl k porážce svého nedávného zaměstnavatele. „Trochu zvláštní utkání to pro mě bylo, ale jinak pro nás nebyl Liberec moc důležitý soupeř,“ přiznal Langer, že mladoboleslavský tým s výhrou nepočítal. „Pro nás byl mnohem důležitější zápas s Českými Budějovicemi, který nebyl moc dobrý na koukání, ale tříbodově vynikající,“ poznamenal Langer a za stejně důležitý označil nejbližší duel s Příbramí.
Při zamyšlení nad příčinami libereckého úspěchu Langer zdůraznil, že zkušenější soupeř nehrál špatně, ale na hrbolatém terénu mu to lépe nešlo. „Liberec potřeboval vyhrát, musel útočit a nějaká nervozita se na jejich hře projevila. Nám trochu nahrálo i skákající hřiště, protože jsme hráli jednoduše na brejky a z nich dali tři góly, kdežto soupeř dal jenom jeden,“ odpovídal rozzářený spokojeností. Odmítl však názor, že by pro něho výhra proti Liberci měla být sladší, než nad jiným soupeřem. „Liberci se nemám za co mstít, fandím jim, ať se dostane do poháru a v něm jde co nejdále.“
Mladá Boleslav na jaře ještě neprohrála, po třech remízách dvakrát vyhrála a v tabulce poskočila do zdánlivě klidných míst. Kdo však před Langerem něco podobného byť jen naznačí, hned uslyší emotivně odmítavou reakci. „Jestli si začneme myslet, že jsme v klidu, tak během tří zápasů spadneme tvrdě na zem a budeme zase tam, kde jsme ještě nedávno byli. Nemůžeme být v klidu, protože nehrajeme, abychom skončili čtrnáctí, my hrajeme o co nejlepší umístění nahoře. Náš cíl není jenom v záchraně, náš cíl je skončit co nejlépe v lize,“ udržuje Langer sebe i spoluhráče nažhavené proti nejbližšímu soupeři. Tím bude v neděli 10. dubna Příbram, čerstvý pokořitel Sparty Praha.

Fanshop banner