Vaculík se poprvé trefil v lize
Klub

Vaculík se poprvé trefil v lize

Redakce

V Liberci se hrál druhý poločas a mladoboleslavská obrana úpěla pod tlakem soupeře rozdováděného Doškovou vyrovnávací trefou do vingle Millerovy branky. Trenér Uhrin se rozhodl osvěžit mladoboleslavskou sestavu Vaculíkem. A měl šťastnou ruku.

Umdlévajícího Čápa na levé straně zálohy nahradil v 59. minutě za stavu 1:1 Vaculík. „Šel jsem na hřiště s tím, aby levá strana začala lépe fungovat a nedostali jsme další gól. Že to vyšlo tak, že jsem se nachomýtnul ke dvěma gólům, je super,“ zářil dvaadvacetiletý Vaculík. Byl ve hře pět minut, když využil fatální chyby libereckého stopera Lukeše a založil pro soupeře smrtící akci. Přihrál Peckovi, ten prodloužil podél vybíhajícího Hauzra k Sedláčkovi a pro něho už bylo snadné skórovat.
Liberecký kouč Griga vyhnal Lukeše z placu a risknul hru s tříčlennou obranou. „Když začal Liberec hrát vzadu ve třech, pomohlo to určitě naší ofenzívě, protože Kisel, který se měl stahovat na pravého beka, zůstával občas viset vpředu a já měl více prostoru,“ potvrdil Vaculík výhodnost změny v libereckém rozestavení.
Vaculíkova velká chvíle přišla v 74. minutě. „Dostal jsem super nahrávku od Marka za beky,“ pochválil spoluhráče Matějovského. Postupoval na libereckého Hauzra z levého křídla a měl dost času na rozmyšlení, co s míčem vyvede. „Chtěl jsem gólmana přehodit a čekal jsem, že půjde na zem, ale on to ustál a první střelu mi vyrazil, podruhé jsem to dorážel už do prázdné brány,“ popsal Vaculík svoji první prvoligovou trefu ve druhém mistrovském startu.
„Od začátku jarní sezóny jsem čekal na příležitost a dostal ji poprvé proti Českým Budějovicích a podruhé v Liberci. Snad jsem trenérovi ukázal, že na to mám a že se mnou může počítat. Doufám, že jsem si řekl o to, abych dostával šanci v každém zápase,“ dodal Vaculík, který do Mladé Boleslavi přišel z druholigové Jihlavy.

Fanshop banner