U Nisy slavila Boleslav pátou výhru
Klub

U Nisy slavila Boleslav pátou výhru

Redakce

Hráči Mladé Boleslavi zaskočili libereckého soupeře aktivní hrou po celém hřišti s důsledným napadání při bránění.

První střelou utkání byl Sedláčkův pokus hned v úvodní minutě. Z rychlého protiútoku liberecký Papoušek naštěstí nedosáhl na ostrý centr. Boleslavští i liberečtí střelci shodně míjeli cíle. Branku netrefili Matějovský a Baranek, na druhé straně Dort a Papoušek. Ve 27. minutě našel Matějovský přízemní přihrávkou ve vápně Pecku a ten bez přípravy trefil míč k tyči po Hauzrově pravačce – 0:1. Liberecký trenér Griga vzápětí Dorta vyměnil Hodúrem a podařilo se mu vyvolat tlak na mladoboleslavskou branku. „Příchod Hodúra nás trochu zaskočil,“ přiznal mladoboleslavský kouč Uhrin.
Liberečtí ostřelovali Millerovu branku ze hry i z trestných kopů. Ve 37. minutě po bombě Poláka a teči Slepičky zázračně zasáhl boleslavský brankář Miller. Ve 41. minutě po trestném kopu Papouška hlavičkoval těsně mimo u bližší tyče Millerovy branky Košťál. Před koncem poločasu po Hodúrově akci vyzkoušel Pospíšil z úhlu pozornost Millera, ale ten stačil nohama srazit ránu na roh.
Do druhého poločasu poslal liberecký trenér do útoku dlouhého Doška místo nevýrazného Pospíšila. Na čas tím pozvedl akcie svého týmu na bodový zisk. Došek se nejprve dvakrát neúspěšně zastřeloval, až se v 53. minutě zbavil boleslavského stopera Víta faulem a povedenou křížnou střelou do horního rohu Millerovy branky vyrovnal – 1:1.
Mladá Boleslav však soupeře zaskočila podruhé. V 64. minutě čerstvý Vaculík našel ve vápně Pecku a ten posunul podél vybíhajícího brankáře Hauzra na Sedláčka, který už snadno doklepl do sítě – 1:2. „Bylo na čase, abych se už konečně trefil,“ oddychl si střelec. O tři minuty později Slepička svým dorazem způsobil, že si Brunclík málem dal vlastní gól. Miller však těsně před lajnou neštěstí zabránil. Liberecký kouč za nepříznivého stavu stáhnul stopera Lukáše a poslal do hry ofenzivního Hološka. V 74. minutě do tříčlenné soupeřovy obrany nasměroval Matějovský geniální přihrávku Vaculíkovi a ten se rázem řítil z levé strany sám na Hauzra. Liberecký brankář první střelu vyrazil, ale na druhý pokus do odkryté branky dal Vaculík svůj premiérový prvoligový gól – 1:3.
V závěru se Mladá Boleslav soustředila na uhájení vedení a přečkala všechny liberecké pokusu na úpravu skóre. Hološko střílel vedle, Papouška zblokovala hradba bránících hráčů, Polák hlavičkoval mimo a těsně před koncem stihnul brankář Miller stáhnout centr před Slepičkovou hlavou. V té době zklamaní domácí diváci opouštěli ochozy, aniž by vyčkali závěrečného hvizdu. Když konečně přišel, zazněl náramně sladce mladoboleslavským hráčům i početnému houfu jejich fanoušků.

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Brunclík, Skála, Vít, Palát – Baranek, Langer, Matějovský, Čáp (60.Vacuík) – Sedláček, Pecka (84.Jarolím)

SESTAVA SLOVAN LIBEREC: Hauzr – Šinglár, Lukáš (70.Hološko), Košťál, Janů – Kisel, Dort (29.Hodúr), Polák, Papoušek – Slepičky, Pospíšil (46.Došek)

ROZHODČÍ: Čecháček

Diváků: 5333

Fanshop banner