Miller bude čelit nejlepšímu ligovému útoku
Klub

Miller bude čelit nejlepšímu ligovému útoku

Redakce

V sobotu se při utkání Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav proti sobě postaví nejlepší brankář a nejúdernější útočné duo I. Gambrinus ligy podle dlouhodobého hodnocení deníku Sport.

Mladoboleslavský brankář Miroslav Miller si drží prestižní postavení v nejlepší jedenáctce sezóny deníku Sport. Ze všech ligových brankářů má nejlepší hodnocení a v absolutním pořadí se dělí o čtvrtou příčku se slávistickým tvořivým záložníkem Pitákem. Oba mají z devatenácti posuzovaných utkání shodnou průměrnou známku 6,21. Lépe na tom jsou pouze Polák z Liberce (6,37 z 19 utkání), Poborský ze Sparty (6,31 ze 16 utkání) a Slepička z Liberce (6,24 ze 17 utkání). Druhý liberecký útočník Pospíšil se dělí o 9.-10. místo celkového hodnocení se záložníkem Slovácka Poláchem (oba mají průměrnou známku 5,95 z 19 odehraných utkání).

Aktuálně nejlepší sestava jedenáctky sezóny podle deníku Sport vypadá takto: Miller (Mladá Boleslav), - Švec (Slavia), Lukáš (Liberec), Bejbl (Slavia) – Poborský (Sparta), Polách (Slovácko), Polák (Liberec), Sedláček (Slavia), Piták (Slavia) – Slepička (Liberec), Pospíšil (Liberec). Z dalších mladoboleslavských hráčů jsou ve druhé desítce absolutního pořadí 16. Matějovský (5,82 ze 17 utkání) a 17. Bednář (5,81 ze 16 utkání).

Útočník Bednář i přes absenci v posledním mistrovském utkání se drží v první desítce hodnocení nejproduktivnější hráčů I. Gambrinus ligy. V této klasifikaci jsou hráči hodnocení podle jasně daného klíče, kdy získávají 2 body za gól vstřelený ze hry, 1,5 bodu za gól dosažený z penalty a 1 bod za finální gólovou přihrávku. Aktuální pořadí Ceny Josefa Masopusta vypadá takto: 1. Jun (Sparta) – 26,5, 2. Slepička (Liberec) – 17, 3. Matušovič (Sparta) – 15, 4. Pacanda (Sparta) – 15, 5. Pospíšil (Liberec) – 15, 6. Vlček (Slavia) – 15, 7. Holub (Drnovice) – 14, 8. Bednář (Mladá Boleslav) – 13.

Fanshop banner