Ke zraněným přibyl potrestaný Cigánek
Klub

Ke zraněným přibyl potrestaný Cigánek

Redakce

Trenér Uhrin nemůže počítat s čerstvě zraněným Krátkým, čtyřikrát žlutým Cigánkem a pravděpodobně ani s oběma absentéry z českobudějovického utkání Bednářem a Švejdíkem.

Nejlepší mladoboleslavský střelec Bednář od reprezentačního soustředění v předchozím týdnu ještě netrénoval a je velmi nepravděpodobné, že by se jeho zdravotní stav výrazně zlepšil do této soboty. Také u stopéra Švejdíka přetrvávají bolesti zad už druhý týden a jeho nasazení do nejbližšího utkání je hodně nejisté. Čerstvým marodem je Krátký, do 15. minuty mistrovského utkání s Českými Budějovicemi stabilní pravý bek mladoboleslavské sestavy. Lékaři u něho diagnostikovali natržený úpon stehenního svalu a o vítězném gólu Paláta se dozvěděl od kamaráda přes mobilní telefon, když ležel s ledovými obklady na stole klubové ošetřovny. V ležící či pololežící pozici strávil i většinu následujících dnů. „Musím být v klidu, poraněné místo stále leduji a užívám prášky,“ hlásil do mobilu Krátký a upřesnil, že s podobně vážným zraněním ve své fotbalové kariéře zkušenosti nemá a momentální nudu zahání sledováním televizního programu nebo hraním play station. „Je pravděpodobné, že na pět týdnů bude mimo hru,“ uvedl sportovní ředitel Zdeněk Kudela.
Mladá Boleslav pojede první dubnovou sobotu k mistrovskému utkání do Liberce zřejmě bez čtyř hráčů základní sestavy. „Uvidím, jak mě to bude bolet, ale plánujeme si s Gigánkem, který nemůže hrát kvůli čtvrté žluté kartě, že se pojedeme do Liberce spolu podívat,“ naznačil Krátký, že by rád spoluhráčům pomohl alespoň fanděním, když se nemůže zapojit do hry.

Fanshop banner