Manažer Nehoda viděl zaslouženou výhru Mladé Boleslavi
Klub

Manažer Nehoda viděl zaslouženou výhru Mladé Boleslavi

Redakce

Mistrovské utkání FK Mladá Boleslav – Dynamo České Budějovice 1:0 sledovala v hledišti řada osobností tuzemského fotbalového dění.

Mezi trenéry a představiteli ligových klubů, byl nepřehlédnutelný hlavní kouč reprezentační jedenadvacítky Ladislav Škorpil, který ve sportovním oblečení působil dojmem, že se v Mladé Boleslavi zdržel od pátečního kvalifikačního utkání s Finskem. Významným hostem byl i Zdeněk Nehoda, někdejší ligový i reprezentační kanonýr, mistr Evropy z roku 1976 a současný fotbalový manažer s mezinárodní licencí. V Mladé Boleslavi nebyl poprvé, ale účast na střetnutí s Českými Budějovicemi byla jeho letošní premiéra. „Přijel jsem, protože jsem to slíbil pánům Dufkovi a Šeterlemu a pochopitelně také proto, že některé zdejší hráče manažersky zastupuji,“ vysvětlil se vstřícným úsměvem pod pečlivě zastřiženým knírkem.
Na poznámku, zda jeho přítomnost neavizuje dohadování nějakého odchodu mladoboleslavského fotbalisty do zahraničního angažmá, reagoval s nadhledem. „Zatím nikoho ven neprodávám, Mladá Boleslav se nejdříve musí zachránit a teprve potom můžeme o něčem podobném přemýšlet,“ prokázal Nehoda přehled o mladoboleslavské situaci. Záchranářský souboj Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi ho nijak mimořádně nenadchnul, ale tříbodový zisk domácích vůbec nezpochybňoval: „Moc povedené utkání to nebylo, ale Mladá Boleslav vyhrála zaslouženě, vždyť měla dvě velké šance už před přestávkou.“
O přestávce a bezprostředně po utkání stihnul v klubové společnosti zhodnotit nejen právě skončený ligový duel, ale i sobotní divokou přestřelku české a finské reprezentace v kvalifikaci na mistrovství světa. „Probírali jsme střídavě současný fotbal se zážitky z jeho hráčské kariéry a dokonce došlo také na vojenské vzpomínky, jak to mezi chlapy většinou bývá,“ popsal průběh debaty s Nehodou člen představenstva FK Mladá Boleslav František Petrtýl.

Fanshop banner