Mladá Boleslav přebila soupeřovu taktiku
Klub

Mladá Boleslav přebila soupeřovu taktiku

Redakce

Úterní dohrávané utkání 18. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – Dynamo České Budějovice 1:0 bylo úpornou bitvou od první do poslední minuty. Mladoboleslavská nátlaková aktivita s důrazem ve standardních situacích tentokrát slavila úspěch proti českobudějovickému spoléhání na brejky.

„Bylo to nervózní utkání, protože jsme chtěli moc vyhrát, bohužel terén byl ve stavu, že se na něm nedalo hrát kombinačně,“ řekl po utkání domácí trenér Uhrin. „Kvůli důležitosti utkání jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany a spoléhat na brejky Vyskočila a především Kuliče. Mladá Boleslav však naše hráče dobře přikryla, prakticky nám nepovolila žádné brejkové situace a rozhodla ze standardní situace, kdy potrestala naši nedůslednost,“ shrnul dění na place českobudějovický trenér Robert Žák.
„Pokryli jsme soupeřovy hráče opravdu dobře a projevilo se to v tom, že jsme sehráli první jarní utkání s nulou na našem kontě. Dobře zahrála celá obrana a Langer, kterého ve středu hřiště protihráči nepřehráli. Mimořádně více než jindy jsme se v předchozím týdnu věnovali standardním situacím a vyplatilo se nám to,“ přidal své dojmy Uhrin.
Langer ovládnul střed hřiště hlavně od 11. minuty, kdy se u postranní lajny bez zavinění soupeře zranil českobudějovický Němec a s podezřením na přetržený křížový vaz v koleně odstoupil. „Němec nám chyběl, i když jeho náhradník Adam sehrál dobrý zápas,“ posteskl si Žák. Také mladoboleslavská sestava prodělala zkraje utkání vynucenou změnu, když se v 15. minutě zranil pravý obránce Krátký. Uhrin poslal do boje ofenzivního Pecku a přeskupil původní rozestavení hráčů, když Brunclíka stáhnul ze zálohy na místo odstoupivšího Krátkého a Baranek se z útoku vrátil do zálohy. „Změny v sestavě nám herní koncepci nenarušily. Všechny hráče, které mám v Mladé Boleslavi k dispozici, považuji za rovnocenné, jenom někteří mají smůlu, že právě nehrají,“ prohlásil Uhrin.
Hráči Mladé Boleslavi byli po většinu utkání aktivnější než jejich českobudějovický soupeř a nepustili ho do brankové šance. S ojedinělými míči z kopaček Myšáka v 63. minutě a Pivoňky v 87. minutě si Miller s přehledem poradil. FK Mladá Boleslav po pěti mistrovských remízách v řadě konečně vyhrála a se čtyřmi výhrami a devíti remízami se posunula na devátou příčku tabulky I. Gambrinus ligy. „Teď by liga mohla skončit,“ zatoužil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Fanshop banner