Byly to nervy, ale tři body zůstaly doma
Klub

Byly to nervy, ale tři body zůstaly doma

Redakce

Nervózní bitvu o šest bodů Mladá Boleslav zaslouženě vyhrála a přitlačila České Budějovice na dno prvoligové tabulky. Rozhodující gól dal po Barankově rohu Palát dvanáct minut před koncem.

Na rozdíl od utkání s Blšany mladoboleslavští hráči svého soupeře v závěru nepustili do šancí a mohli se tak radovat z prvního jarního vítězství a teprve čtvrtého ligového. „Bylo to nervózní, protože jsme moc chtěli dostat se v pořadí před Blšany,“ poznamenal po utkání trenér Uhrin.
Fotbalové drama začalo dvěma zraněními. Nejprve v 11. minutě odnesli českobudějovického Němce s podezřením na poraněný křížový vaz v koleně a o čtyři minuty později opustil hřiště také na nosítkách mladoboleslavský bek Krátký se svalovým poraněním. První nebezpečnou střelu směrem na soupeřovu branku vyslal až ve 24. minutě Matějovský, ale těsně minul horní růžek. V krátkém časovém rozmezí mezi 36. a 39. minutou se dostal do šancí Sedláček. Poprvé byl beztrestně faulován, podruhé netrefil branku a potřetí ho Kafka vychytal. Při něm stálo štěstí krátce před přestávkou. Nejprve ve 43.minutě po Barankem rozehraném trestném kopu napálil Pecka z malého vápna břevno a o dvě minuty později po Barankově rohu rozechvěl opět břevno hlavičkující Palát.
Pět minut po přestávce hlavičkoval Sedláček jen do brankářovy náruče a v 61. minutě uvolnil Vaculík ve vápně Matějovského, který však nastřelil vybíhajícího českobudějovického gólmana. „Byl rychle blízko u mě a už jsem neměl čas ho přehazovat, tak jsem to jenom zkusil vystřelit,“ poznamenal Matějovský. Mladoboleslavští se neustále tlačili před českobudějovickou branku, která se však dlouho zdála být zakletou. Teprve v 78. minutě po přesném rohovém kopu z Barankovy kopačky se hlavou prosadil Palát – 1:0. „Je důrazný při standardních situacích a dal už tři ligové góly, což je na beka velmi slušná bilance,“ pochválil ho trenér Uhrin. V posledních minutách utkání celý stadion trnul, aby se mladoboleslavští hráči nedopustili podobně fatální chyb, jako v předchozím utkání s Blšany. „Koukal jsem na časomíru a když proběhla smolná osmaosmdesátá minuta, tak jsem věřil, že to udržíme,“ prozradil brankář Miller. „Je to super,“ zářil po závěrečném hvizdu Langer, kterého trenér Uhrin označil za nejlepšího hráče svého mužstva.

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Krátký (od 16. Pecka a od 76. Rojka), Skála, Vít, Palát – Brunclík, Langer, Matějovský, Cigánek (od 61. Vaculík)– Baranek, Sedláček

SESTAVA DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE: Kafka – Pončák, Obermajer, Homoláč, Leština – Gruber (od 54 Myšák), Pivoňka (od 79. Smíšek), Němec (11.Adam), Vyskočil, Plocek – Kulič

ROZHODČÍ: Jára

ŽK: Miller, Cigánek – Homoláč, Plocek

DIVÁCI: 4830

Fanshop banner