Dynamo přijede s Kuličem, ale bez Chlebka a Lafaty
Klub

Dynamo přijede s Kuličem, ale bez Chlebka a Lafaty

Redakce

Mladá Boleslav má v jarní odvetě Dynamu České Budějovice co vracet, neboť na jeho hřišti inkasovala zatím netěžší porážku svého prvoligového působení.

Na prohře 0:3 se střelecky podíleli Kulič, Lafata a Vozábal. „Tři góly jsme inkasovali v průběhu jednoho poločasu a byla to souhra nešťastných okolností,“ odmítl generální ředitel FK Mladá Boleslav Jaromír Šeterle pomyšlení, že by třígólový příděl z podzimního střetnutí strašil někoho v klubu ještě v těchto dnech. Dynamo České Budějovice po dvou jarních prohrách s Ostravou a Spartou před týdnem remizovalo v Brně 0:0 a to povzbudilo jihočeské hráče i trenéra. „V Mladé Boleslavi bychom znovu rádi bodovali,“ prohlásil na webové prezentaci českobudějovického fotbalu trenér Robert Žák. Ten v týdnu přemýšlel, kdo uprostřed jeho sestavy nahradí Chlebka, který v Brně viděl osmou žlutou kartu a je tudíž na dva mistrovské zápasy mimo hru.
Nenastoupí ani Lafata, jenž z týmu v zimě vypadl po interních klubových neshodách, ale nadále vévodí českobudějovické střelecké bilanci současného mistrovského ročníku s pěti trefami. Čtyři góly dal Kulič a po dvou Vozábal s Gruberem, který před dvěma lety hrál za Mladou Boleslav. Českobudějovický rychlík Kulič po vyloučení v Příbrami byl tři zápasy v trestu a do hry se vrací právě při utkání v Mladé Boleslavi. Na českobudějovickém fotbalovém webu potvrdil, že je připravený nastoupit. Také přiznal, že si mladoboleslavského soupeře dojel před dvěma týdny okouknout na vlastní oči při utkání s pražskou Slavií. „Na Slavii hráli super, doma proti Blšanům se trápili a my do Mladé Boleslavi jedeme s tím, že nesmíme prohrát,“ prohlásil Kulič s marně skrývaným respektem.

Fanshop banner