Nesmírná cena každé výhry
Klub

Nesmírná cena každé výhry

Redakce

Mladá Boleslav se spolu s Teplicemi a Slováckem dělí o ligový primát remízového krále. Tyto týmy sehrály nerozhodně devět utkání, ale Mladá Boleslav má z uvedené trojice nejvíce porážek a nejméně vítězství.

Teplice z devatenácti sehraných utkání při devíti remízách osmkrát vyhrály a pouze dvakrát prohrály. Tudíž jsou na druhé příčce ligového pořadí. Slovácko odehrálo již dvacet utkání a kromě devíti nerozhodných šest vyhrálo a pět prohrálo. Ovšem v tabulce jsou pod Mladou Boleslaví kvůli dvanáctibodové penalizaci za prokázané zákulisní ovlivňování výsledků.
Mladá Boleslav z devatenácti zápasů sedm prohrála, devět zremizovala a jen třikrát se radovala z výhry. V prvoligové premiéře porazila Jablonec 1:0, senzačně obrala pražskou Spartu 1:0 a rozstřílela Brno 4:0. Na další vítězné křepčení čekáme v Mladé Boleslavi od konce loňského listopadu. Šňůra pěti posledních remíz drží tým v nepříjemném suterénu tabulky, neboť matematika tříbodového systému je krutá. Co je Mladé Boleslavi platné, že v pěti zremízovaných utkání nebyla poražena, když získala pouze pět bodů. Kdyby z těchto pěti utkání místo remíz třikrát prohrála a dvakrát zvítězila, měla by v tabulce o jeden bod více. Kdyby z dosavadního celkového počtu devíti remíz alespoň čtyřikrát vyhrála, pohybovala by se v klidném středu tabulky.
Z toho je více než patrné, že ve vyrovnaném prostředí I. Gambrinus ligy má každé vítězství nesmírnou hodnotu. Proto se vyplatí rvát se o každou výhru ze všech sil.

Fanshop banner