Bednář se zranil v nejméně příhodnou dobu
Klub

Bednář se zranil v nejméně příhodnou dobu

Redakce

Útočník FK Mladá Boleslav a české reprezentace „21“ Roman Bednář přišel o téměř jisté místo v základní sestavě při kvalifikačním utkání Česko – Finsko kvůli svalovému zranění. Ohrožený je i jeho start v důležité úterní ligové bitvě Mladé Boleslavi proti Českým Budějovicím.

„Nominace si vážím a nepřemýšlím nad tím, zda nastoupím od začátku, nebo v průběhu utkání,“ řekl v úvodní den reprezentačního srazu pro mladoboleslavské rádio Jizera Roman Bednář. O jeho šanci vyběhnout v základní sestavě reprezentačních lvíčat hodně naznačil trenér Škorpil. „Bednář v poslední době prokázal výrazné zlepšení a jistě se touží ve známém prostředí a před svými diváky ukázat v tom nejlepším světle,“ poznamenal reprezentační kouč v rozhovoru pro rádio Jizera.
V den utkání se všechno změnilo. „Jsem pěkně naštvaný, protože bych asi opravdu proti Finům hrál od začátku,“ smutnil Bednář před odjezdem z kosmonoského hotelu Galatea do mladoboleslavského dějiště kvalifikačního utkání. Protože ho ani po dvoudenní rekonvalescenci tréninkového zranění nedal reprezentační lékař do pořádku, vůbec netuší , zda se přes velikonoční svátky zdravotně srovná pro úterní ligu s Českými Budějovicemi.
Zranění zastihlo nejlepšího mladoboleslavského střelce v nejméně vhodnou dobu, kdy si ligovými výkony v mladoboleslavském dresu zajistil místo vedle bundesligového střelce Svěrkoše v útoku Lvíčat.
Bednář se kvůli reprezentačním povinnostem ani nezúčastnil slavnostního vyhlašování nejlepších sportovců Mladoboleslavska. V anketě se umístil na druhém místě hned za svým spoluhráčem Millerem a cenu za něho přebíral sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela, který na tiskovce před měsícem prorokoval, že Roman Bednář bude zářivou hvězdou letošní jarní ligové sezóny. Bednář do Mladé Boleslavi přišel z Bohemians Praha. V mladoboleslavské sportovní anketě byl vyhlášený talentem roku 2002, třetím nejlepším sportovcem roku 2003 a nyní druhým nejlepším za rok 2004. Je členem reprezentačního výběru Česka “21“ a těšil se, že v jeho dresu nastoupí na hřišti v Mladé Boleslavi proti Finsku v předvečer svých dvaadvacátých narozeniny. Na vytoužené gólové dárky v páteční reprezentační kvalifikaci a možná ani v úterním ligovém mistráku proti Českým Budějovicím bohužel asi nedojde.

Fanshop banner