Prezident Dufek chce do vedení českého fotbalu
Klub

Prezident Dufek chce do vedení českého fotbalu

Redakce

Čerstvý čtyřicátník Josef Dufek na vlně vzedmuté popularity mladoboleslavského fotbalu míří do vedení českého fotbalu.

„Představenstvo Fotbalového klubu Mladá Boleslav se během čtvrtka rozhodlo delegovat svého předsedu Josefa Dufka, který zároveň vykonává funkci prezidenta Fotbalového klubu Mladá Boleslav, do výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu na pozici jednoho ze tří členů zastupujících profesionální fotbal v nejvyšším fotbalovém orgánu,“ oznámil 24. března několik hodin před půlnoční uzávěrkou přihlášek kandidátů sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela. Kandidaturu Dufka podložil nepřehlédnutelnými výsledky jeho dosavadní práce za čtyřletého působení ve vedení mladoboleslavského fotbalu s historickým úspěchem postupu do první ligy a také předpokladem, že se jedná o nespornou osobnost nedotčenou aférami nedávné minulosti. „Je představitelem nové tváře pro novou dobu českého fotbalu,“ dodal Kudela.
„Rozhodnutím představenstva klubu jsem potěšen a beru to jako ocenění práce, kterou pro mladoboleslavský fotbal a místní sport v posledních čtyřech letech dělám. Věřím, že českému fotbalu skutečně můžu pomoci, jinak bych s kandidaturou nesouhlasil,“ reagoval Dufek, který nemá obavy z časové náročnosti případných povinností ve výkonném výboru Českomoravského fotbalového svazu. „Jsem zvyklý všechno dělat na sto procent a týmy spolupracovníků ve firmách, které řídím, a ve vedení mladoboleslavského fotbalového klubu jsou tak kvalitní, že jsem s jejich podporou schopen působit i v nejvyšším fotbalovém orgánu,“ věří si prezident FK Mladá Boleslav.
Od případného zvolení si slibuje zvýšení kreditu mladoboleslavského fotbalu, ze kterého se pod jeho čtyřletým vedením stalo nejúspěšnější sportovní odvětví v Mladé Boleslavi. Potvrdily to i čerstvé výsledky ankety o nejlepší sportovce Mladoboleslavska za rok 2004. Fotbalovému klubu Mladá Boleslav patří nejvyšší příčky v nejprestižnějších kategoriích jednotlivců, týmů a trenérů. „Projevila se klubová systematická práce a sportovní úspěch v podobě postupu do první ligy. Sportovní veřejnost vnímá naše hráče jako velmi výrazné individuality, což je také ocenění dobré práce vedení klubu a trenérských dvojic, ať to byli nedávní trenéři Bokša a Zajíc, nebo současní Uhrin a Čuhel,“ zdůraznil Dufek, který si považuje, že byl při utváření dnešního úspěšného týmu hráčů a činovníků FK Mladá Boleslav, a nestydí se nahlas přiznat, že všechna veřejná ocenění mladoboleslavského fotbalu považuje za osobní zadostiučinění. „Stále jsme však na začátku naší práce,“ burcuje sebe i své spolupracovníky k další aktivitě.

Fanshop banner