David Langer je v Mladé Boleslavi spokojený
Klub

David Langer je v Mladé Boleslavi spokojený

Redakce

Devětadvacetilému Davidu Langerovi schází sehrát dvě mistrovská utkání, aby oslavil jubilejní 100. prvoligový start. Dres FK Mladá Boleslav obléká od letošní zimy, kdy přestoupil ze Slovanu Liberec.

„Když vidím, co se v Mladé Boleslavi dělá pro fotbal a jaké má výborné fanoušky, tak jsem rád, že jsem tady,“ pochvaluje si Langer mladoboleslavské klubové zázemí s tréninkovými podmínkami i mohutnou diváckou podporu. „Právě kvůli lidem nás všechny mrzí, že jsme nevyhráli první jarní zápas doma, že jsme před vyprodanými tribunami nedorazili Blšany druhým gólem a utkání skončilo nešťastnou remízou,“ líčí běhavý středopolař rozčarování, které hráčskou kabinu po nedělním utkání zavalilo. „Prošvihli jsme posledních deset minut, kdy šly Blšany více naproti štěstí tím, že začaly hrát vabank a my jim bohužel nechávali moc prostoru a povolili zahrávat standardní situace, což je jejich silná zbraň,“ dodal Langer. Hráč, který v libereckém dresu zažil vítězství v tuzemské lize a povedené souboje v evropských pohárech, nadšeně vychvaluje mladoboleslavské fanoušky: „V Teplicích byli slyšet po celé utkání a na Slávii měli v hledišti hlasovou převahu úplně jasnou. Chtěli jsme jim za to poděkovat výhrou a těšili jsme se na ně v domácím utkání. Proti Blšanům vytvořili zase výborné prostředí a když jsme před pěti tisíci lidmi nevyhráli a nemohli si s nimi po zápase z vítězné radosti zaskákat, byli jsme hodně naštvaní a smutní.“
Proto se Langer těší na reparát v nejbližším domácím utkání, i když s Českými Budějovicemi očekává ještě náročnější bitvu, než s Blšany. Odložené utkání 18. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – Dynamo České Budějovice se hraje v úterý 29. března od 17 hodin.

Fanshop banner