Dva body ztratili dvě minuty před koncem
Klub

Dva body ztratili dvě minuty před koncem

Redakce

Mladoboleslavští hráči začali první jarní utkání doma viditelně nervózní z vědomí, že se od nich očekává vítězství, kterým by potvrdili předchozí dvě remízy z cizích hřišť. Úmysl strhnout vedení co nejdříve na svoji stranu dávali najevo tím, jak se tlačili do šancí.

První měl už ve 3. minutě Bednář, ale přehodil s gólmanem i branku, o tři minuty později nedal jasný gól Sedláček a v 18. minutě po Barankově rohu Švejdík hlavičkoval jen do brankářovy náruče. Blšanští se neprosadili v 10. a v 19. minutě Schulmeisterem.
Přestože v úvodní dvacetiminutovce vystřelili na branku soupeře Blšanští dvakrát častěji než Mladoboleslavští, tak skóre otevřel ve 25. minutě Bednář. Po Millerově výkopu se Matějovský na půlce k míči nedostal, ale Cigánek ano a po narážečce se Sedláčkem poslal překrásným pasem do šance Bednáře. Ten udělal blšanskému brankáři Chvalovskému hokejový blafák – 1:0. O tři minuty později vypadla Chvalovskému z rukou střela Baranka a Sedláčkem doražený míč do sítě rozhodčí za gól neuznal, když odpískal údajný faul na brankáře.
Do druhého poločasu vletěli hráči FK Mladá Boleslav s úmyslem rozhodnout utkání druhým gólem. Nejblíže k tomu měl dvakrát Sedláček, ale neprosadil se ani z bezprostřední blízkosti, kdy po akci Krátkého a centru Bednáře jeho střelu z malého vápna špičkou kopačky vytlačil Chvalovský na roh. V 77. minutě přešel Sedláček přes dva blšanské beky, ale sil se mu nedostávalo na zakončení ani na přesnou přihrávku. Jistící druhý gól mohl dát i Cigánek v 87. minutě, ale jeho pumelice z vápna těsně minula blšanskou branku.
Blšany trpělivě čekaly na chybu soupeře a dočkaly se v 88. minutě. Deset minut před tím měl boleslavský brankář Miller štěstí při centru tečovaném Skálou a v 85.minutě vyhlavičkoval Krátký z brankové lajny efektní Polodnovy nůžky. A právě tento blšanský kanonýr dvě minuty před koncem po Pleškově rohu hlavou srovnal skóre – 1:1.

GÓLY: 25.Bednář - 88.Polodna

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Krátký, Skála, Švejdík, Brunclík – Baranek, Matějovský, Langer, Cigánek – Bednář, Sedláček

SESTAVA CHMEL BLŠANY: Chvalovský – Vorel, Müller, Horáček, Pleško – Polodna, Devátý, Bílek, Michal – Střihavka, Schulmeister

ROZHODČÍ: Matějek

ŽK: Jarolím - Vorel, Bílek, Pleško

DIVÁCI: 4980

Fanshop banner