Proti Hradci rozhodli Baranek s Matějovským
Klub

Proti Hradci rozhodli Baranek s Matějovským

Redakce

Mladá Boleslav porazila v přátelském utkání druholigový Hradec Králové 2:1 (1:1). Hrálo se v nymburském sportovním středisku na zmrzlém terénu za třístupňového mrazíku.

Hradečtí začali s větší chutí a v 10. minutě šli do vedení. Mladoboleslavský brankář Kučera si vyběhl pro míč mimo trestné území, v tísni zazmatkoval a po jeho špatné rozehrávce hradecký obránce Poděbradský přesným lobem trefil prázdnou branku - 0:1. O tři minuty později nastřelil hradecký Jůn levou tyčku. Po opatrném začátku se Mladoboleslavští postupně dostali do tempa a ve 32. minutě z přihrávky Matějovského vyrovnal skóre Baranek – 1:1.
Ve druhém poločase se hrál o trochu svižnější fotbal snad i proto, že si hráči na umrzlý trávník už zvykli. Hradečtí propásli šanci na vyrovnání pět minut po přestávce, kdy Jirsák ve snaze přehodit vyběhnuvšího Kučeru umístil míč nad břevno. V 51. minutě po rohovém kopu Baranka vyskočil před hradeckou brankou nejvýše Matějovský a hlavou skóroval – 2:1. V dalších mladoboleslavských šancích neuspěli v 55. minutě Pecka a o dvě minuty později Jarolím. Brankář Kučera se vyznamenal v 73. minutě, kdy Jirsákovu střelu vytáhl z pravého horního kouta na rohový kop. Pět minut před koncem po Matějovském chytrém centru hlavičkoval Brunclík jen do tyče.
„Při odložení mistrovského utkání s Českými Budějovicemi jsme hrát potřebovali, ale důležitější než vítězství bylo, že se nikomu nic nestalo,“ poznamenal asistent mladoboleslavského kouče Čuhel. Trenéři Mladé Boleslavi se museli obejít bez Millera, Rojky, Čápa, Víta (všichni chřipka) a Švejdíka, který si stěžoval na bolesti zad. Bednář byl sice na lavičce, ale pro lehké svalové poranění ho trenéři do hry nenasadili.

Sestava FK MB: Kučera – Krátký, Skála, Palát, Vaculík – Jarolím, Langer, Matějovský, Baranek (od 63. minuty Brunclík) – Sedláček, Pecka.

Fanshop banner