Baranek hrál poprvé fotbal v chumelenici
Klub

Baranek hrál poprvé fotbal v chumelenici

Redakce

Nejsledovanější zimní posilou FK Mladá Boleslav je bezesporu Miroslav Baranek. Přišel na hostování do konce června z pražské Sparty. Jedenatřicetiletý ofenzivní hráč přináší do týmu prvoligového nováčka bohaté zkušenosti z české i německé ligy a z české reprezentace. I ostřílený borec, jakým Baranek je, nepamatuje tak nepříjemné klimatické podmínky, za jakých absolvoval mistrovskou premiéru v mladoboleslavském dresu před týdnem v Teplicích.

Jak se vám hrálo při mladoboleslavské premiéře v Teplicích?

Hřiště v Teplicích bylo připravené výborně, ale před zápasem začalo hustě sněžit a podmínky se velmi zhoršily. Přes nepřízeň počasí a zhoršenou kontrolu míče jsme si šance vypracovali a je škoda, že jsme proměnili jen jednu. Remízu 1:1 považuji za zasloužený výsledek a vůbec nezáleží na tom, v které minutě jsme vyrovnávací gól dali.

Už jste hrál fotbal v podobné sněhové vánici?

Hrál jsem v různě nepříznivých podmínkách, ale teplická chumelenice v poslední únorové neděli byla opravdu extrémní a na něco podobného si opravdu nevzpomínám.

Trenér Uhrin vytýkal mladoboleslavské středové řadě nedostatek aktivity, nešlo vám to kvůli počasí nebo malé sehranosti?

Počasí opravdu negativně ovlivňovalo styl hry. Nedalo se moc kombinovat a oboustranně se hrálo co nejjednodušeji na útočníky. Zároveň je i pravda, že na zlepšení naší mezihry potřebujeme ještě nějaký čas. Věřím však, že budeme zápas od zápasu lepší a za příznivějšího počasí brzy prokážeme, jaká síla v mladoboleslavské středové řadě je.

Jaké umístění Mladé Boleslavi v konečné prvoligové tabulce vás uspokojí?

To na mně nechtějte vědět po prvním jarním kole. Ale jsem přesvědčený, že se Mladá Boleslav vyhne nervózním bojům o záchranu v závěrečných kolech soutěže.

Fanshop banner