Brunclík dal nejdůležitější gól kariéry Poštulkovi
Klub

Brunclík dal nejdůležitější gól kariéry Poštulkovi

Redakce

Z teplické premiéry si nejhezčí zážitek svého dosavadního fotbalového života odvezl David Brunclík, který oslaví dvacáté narozeniny teprve v polovině dubna. „V dorostu jsem nijak mimořádně důležité góly nedával a tak ten teplický je zatím opravu nejdůležitější v mé kariéře,“ potvrdil šikovný halv, jenž teprve loni odrostl dorosteneckému věku.

V Teplicích přišel na hřiště v 66. minutě a dvakrát se dostal do gólové pozice. Poprvé v 72.minutě neuspěl, při reparátu v 92.minutě zkušeného teplického gólmana Poštulku překonal. „Při první situaci jsem měl míč na levé noze a nestačil se kouknout, kde stojí gólman. Jenom jsem se snažil ránou trefit branku. Podruhé už jsem gólmana viděl dobře, navíc jsem měl míč na své silnější noze a mohl ho s větší jistotou usměrnit,“ popsal teplické momenty.
Přestože si David Brunclík užil v Teplicích hvězdné chvilky s euforickým objímáním od spoluhráčů i rozhovorem před televizní kamerou, snaží se stát pevně na zemi. „Není to kluk, kterému by snadno vlezla sláva do hlavy,“ míní o něm nejstarší z mladoboleslavského trenérského triumvirátu Jiří Macháček. Hlavní kouč Uhrin vzal teplický výkon Brunclíka za důkaz, že patří do užšího kádru. „Celou dobu se snažím do mančaftu dostat, ale nemyslím si, že by mi teplický gól pomohl do základní sestavy,“ říká Brunclík bez předstírané skromnosti. Žádný hráčský vzor prý nemá, ze světových týmů se mu líbí současná Barcelona a těší se na každý zápas Mladé Boleslavi. To znamená i na ten dnešní a věří, že Mladá Boleslav vyhraje.

Fanshop banner