Přišlo více než sto příznivců
Klub

Přišlo více než sto příznivců

Redakce

O setkání představitelů FK Mladá Boleslav s fanoušky projevilo zájem více než sto lidí všech generací. Vůbec jim nevadil promrzlý a dosud nedokončený interiér jižní tribuny a dychtivě se dotazovali nejen na sportovní záležitosti, ale i na ekonomiku a investiční záměry klubu, organizační zabezpečení mistrovských utkání, přestupovou politiku a péči o talentovanou mládež.

Před fotbalové příznivce předstoupili a na otázky odpovídali prezident fotbalového klubu Josef Dufek, generální ředitel Jaromír Šeterle, sportovní ředitel Zdeněk Kudela, trenéři Dušan Uhrin i Petr Čuhel a z hráčů Miroslav Baranek. Na něho směřoval první dotaz, jak se mu v Mladé Boleslavi líbí. Baranek v odpovědi pochválil všechno, s čím se za krátkého působení v FK Mladá Boleslav potkal.
„Bude mít klub v létě peníze na zaplacení jeho přestupu, nebo současné hostování je pouze krátká epizoda?“ ozvalo se z fanouškovského houfu. „Věřím, že jsme schopni se dohodnout, když o přestup bude zájem z obou stran. Jsme ekonomicky stabilizovaný klub a chceme podobných hráčů, jako je Baranek, získat více,“ reagoval prezident Dufek. Podobně se vyjádřil i o Skálovi, který v Mladé Boleslavi zatím hostuje z Teplic. Zájmu fotbalových fandů neušli ani další členové hráčského kádru a tak trenér se sportovním ředitelem měli co vysvětlovat.
Za výkon i remízu 1:1 v Teplicích si vysloužili představitelé klubu a hlavně zástupce hráčů Baranek bouřlivý potlesk na otevřené scéně. „Podali jste tam statečný výkon,“ vzkázali fandové po Barankovi do hráčské kabiny. „Mužstvo máme dobré a kvalitní, které první ligu pro Mladou Boleslav zachrání,“ prohlásil trenér Uhrin.
Když se začalo moc hlasitě mluvit o evropských pohárech, zmírnil přehnanou euforii ředitel Šeterle prohlášením, že boj o záchranu v I. Gambrinus lize nebude vůbec snadný: „Česká fotbalová liga je těžká soutěž a kdo si myslí opak, moc se plete.“
Věrní příznivci mladoboleslavského fotbalu se dále dozvěděli, že fotbalový klub je spokojený s dosavadní spoluprací s policisty při zabezpečování mistrovských utkání, že záměr s výstavbou severní tribuny trvá, že od příští sezóny budou sedačky v hledišti očíslovány a permanentky se tak budou prodávat na konkrétní místo a plánuje se také výstavba vyhřívaného trávníku.

Fanshop banner