Vydařená generálka
Klub

Vydařená generálka

Redakce

Týden před zahájením jarní Gambrinus ligy prokázali boleslavští útočníci dobrou formu. Jejich góly rozhodly o výhře nad kvalitním druholigovým soupeřem.

Oba celky hrály letos poprvé na dobře připravené přírodní trávě. Vyhřívaná strahovská hrací plocha byla minimálně poznamenána sobotním duelem pražské Slavie a Slovanu Liberec, přesto měli hráči obou mužstev počáteční problémy zvyknout si po dlouhé zimní přípravě zase na kvalitní přírodní terén. Vstup do zápasu se lépe vydařil Boleslavi, hned po dvou minutách hry vytáhl kladenský brankář Daněk gólovou hlavičku Švejdíka po Cikánkovu rohovém kopu. Boleslav měla v první půlhodině územní převahu, do další „gólovky“ ji však kladenská obrana dobře dirigovaná Suchopárkem pustila až po dalších jednadvaceti minutách. Bylo to opět po centru z levé strany, jehož exekutorem byl Palát, a zakončoval opět hlavou tentokrát Sedláček. Ostravský brankář v kladenském dresu Daněk byl zase výborný a předvedl skvělý zákrok č.2. A Daněk úřadoval do třetice dvě minuty před koncem poločasu. Tentokrát udělal minelu při „malé domů“ Neuwirtha, míč špatně odkopl a pro Bednáře bylo snadnou záležitostí míč dostihnout a dopravit jej do prázdné kladenské branky. Sedláček těsně před přestávkou ještě unikl Suchopárkovi, tváří v tvář však proti Daňkovi neuspěl. Nutno však dodat, že boleslavští bráči v prvním dějství Kladno k ničemu nepustili, brankář Miller byl téměř bez práce.
Druhý poločas opět odstartoval náporem mladoboleslavských. Velmi dobře se pohybovali a drželi míč v kombinaci. Skóre měnil pak opět Roman Bednář, když si dobře naběhl na Langerův oblouček za obránce a kladenskému brankaři podruhé poslal za záda přesnou střelu. Právě běžela 58.minuta. O pět minut později se pak prosadil i druhý boleslavský útočník Tomáš Sedláček. Akce začala u levé postranní čary centrem Paláta, Bednář ve výskoku lehce míč přizvedl hlavou a Sedláček ještě ze vzduchu jej dorážkou potřetí umístil do kladenské sítě. Potom dostalo prostor Kladno. Boleslavští se třígólovým vedením uspokojili, přestali běhat a pustili soupeře do hry. Kladenským se to zalíbilo a po skulině v boleslavské obraně snížili v 66.min. Zachariášem. Do konce zápasu se pak už nic zajímavého neudálo.

Sestava: Miller - Krátký, Švejdík, Vít, Palát - Baranek, Langer, Matějovský (75.Jarolím), Cigánek (81.Brunclík)- Sedláček (86.Rojka),Bednář.

Rozhodčí: Libor Kovařík

Fanshop banner