Gólů pět, šancí dvojnásob
Klub

Gólů pět, šancí dvojnásob

Redakce

Předposlední přípravu před ligou sehrála Boleslav v Nymburce, hrála dobře v útočné fázi a svému soupeři nasázela 5 gólů.

Za druholigové Ústí nastoupili dva boleslavští hráči – obránce Jaromír Šmerda a útočník Jan Kysela. Hrálo se na dobře připravené, ale zmrzlé travnaté ploše, hráči Mladé Boleslavi se na ní od začátku až do konce lépe pohybovali, byli dravější a také důraznější.
Zejména v prvním poločase si vytvářeli gólové šance jak na běžícím pasu, ale kluzký terén byl překážkou k přesnému zakončení. Sám Roman Bednář byl v tom hodně aktivní.
Skóre otevřel ve 14.minutě Švejdík, když za záda gólmana Severočechů dorazil Cigánkův trestný kop. O dvě minuty později se tečovanou střelou prosadil z hranice pok.území Matějovský. Další dva góly padly rovněž v těsném závěsu. Ve 20.min. vysunul Bednář kolmicí Sedláčka a ten se v samostatném nájezdu nemýlil, o minutu později v pokutovém území vyhrál souboj Matějovský, míč přistrčil Bednářovi a ten následnou střelu natlačil do pravého horního kouta ústecké branky.Boleslav vedla už 4:0. Deset minut před koncem 1.poločasu stačil však tečí umístit míč za Millerova záda Štyvar – 4:1.

Ve druhém poločase i po změnách v sestavě Boleslav stále dominovala. Z množství šancí však už rezultovala pouze jedinou – v 54.min. si naběhl za záda obránců znovu Roman Bednář a doklepl do sítě přesnou Čápovu přihrávku. Boleslav zahrála opět dobře v útočné fázi, potěšitelné je množství šancí, které si mužstvo zatím dokáže vytvořit.


Sestava: Miller-Krátký,Švejdík (46.Skála),Vít,Palát (46.Čáp) – Baranek (54.Brunclík), Matějovský (46.Jarolím),Langer (62.Vaculík),Cigánek – Bednář,Sedláček (46.Rojka)

Fanshop banner