„Herní soustředění na Slovensku splnilo svůj účel“,
Klub

„Herní soustředění na Slovensku splnilo svůj účel“,

Redakce

říká trenér Dušan Uhrin ml. Mladoboleslavští fotbalisté se vrátili z toho soustředění předčasně vzhledem k nepřízni počasí. Jarní prvoligovou sezónu odstartují 27.2. v Teplicích.

Můžete toto soustředění v krátkosti zhodnotit?
Tak soustředění svůj účel splnilo. V jeho rámci jsme sehráli dvě přípravná utkání s kvalitními soupeři. Přiznám, že jsem měl trošku jinou představu o kvalitních terénech. Utkání s Banskou Bystricí a Petržalkou jsme museli z důvodu krutého mrazu odehrát na umělé trávě. A vzhledem k tomu, že v obdobné režii by se hrálo i třetí utkání v sobotu s Trenčínem, tak jsme změnili plán a předčasně odjeli domů.

Co vás na této přípravě z herního pohledu potěšilo a na čem se bude muset ještě před ligou tzv.zamakat?
Mě potěšilo, že v utkáních jsme dali hodně gólů, ale na druhou stranu přetrvávají problémy v defenzívě. Máme na to zhruba 14 dní, abychom to dali do pořádku a vylepšili tuto činnost.

Jak se vám jevila přípravná utkání se slovenskými celky?
Bánská Bystrica byla vysoce kvalitní soupeř a tomu odpovídalo i toto utkání. V první půli byli lepší domácí a my se rozehráli ve druhé polovině zápasu. Petržalka hrála bez tří reprezentantů a na její hře se to podepsalo. Nám vycházelo proměňování šancí, ale utkání chybělo tempo jako v zápase s Banskou Bystrici.

Můžete přiblížit další přípravný program v tomto týdnu?
Nás čeká v úterý 15.2. přípravný zápas s Ústím nad Labem a v neděli 20.2. s Kladnem. Mužstvo se i ve zbytku zimní přípravy bude připravovat každý den na start do jarní části ligy.

Fanshop banner