Matějovského střelecký koncert
Klub

Matějovského střelecký koncert

Redakce

Matějovský svými třemi brankami rozhodl o vítězství nad vedoucím celkem slovenské nejvyšší soutěže, čtvrtou branku připojil Bednář.

Utkání se odehrálo v areálu slovenského Národního fotbalového centra v Senci. Počasí nedovolilo jinak, než střetnutí odehrát opět na umělé trávě.
Celek z Bratislavy je posílen bývalými hráči Slávie Praha – Kozákem, Šoltisem a Tchuřem, který hrál rovněž v Mladé Boleslavi. Trenér Vlado Weis má hodně ambiciózní, mladý celek, který chce po letech opět získat titul pro Bratislavu.
Hrálo se opět ve vysokém a svižném tempu, oba brankáři byli často v permanenci. Po 7 min. šla Boleslav do vedení, když Bednář, který se vrátil ze soustředění s „21“, uvolnil Matějovského a ten umístěnou střelou překonal brankáře Čobeje. O 2. min. později se skóre opět změnilo. Domácí srovnali skóre, když Vít odkopem nastřelil Baranka, od něho se míč odrazil k bratislavskému útočníkovi Obžerovi a ten měl usnadněnou šanci překonat Millera. Až do konce poločasu obě mužstva dobře kombinovala v rychlém tempu, ale gólovou šanci měli pouze boleslavští. Sedláček vyhrál souboj s bývalým příbramským hráčem Robertem Novákem, postupoval sám na brankáře a ten jeho střelu vyrazil, z dorážky potom prudkou ranou přestřelil Bednář. Poločas skončil nerozhodným stavem 1:1.
Ve 2.pol. potom měla navrch hlavně Boleslav. Už po čtyřech minutách zvýšil hlavou Bednář na 2:1, bylo to po rohovém kopu Baranka. Ve zbývajícím čase potom střelecky koncertoval Matějovský. Po hodině hry – 65.min. po přihrávce Baranka přestřelil k tyči brankáře Petržalky a v poslední minutě utkání v obdobné situaci – před tím zahrával trestný kop Jarolím. Míč umístil opět střelou na první dotyk do branky Petržalky. Ta měla ve 2.pol. pouze jedinou šanci – 66.min. nastřelil Borbély levou tyč Millerovy branky.
Boleslav sehrála opět kvalitní utkání ve kterém se jí navíc dařilo střelecky proměňovat šance.

Tímto utkáním Boleslav předčasně ukončuje herní soustředění na Slovensku. Bezprostředně po utkání v Senci se mužstvo vrací do Čech. Místo sobotního plánovaného střetnutí s Trenčínem se přes víkend bude připravovat ve svém areálu. V úterý by Boleslav měla sehrát náhradní utkání s Ústím nad Labem.

SESTAVA: Miller – Brunclík, Švejdík, Vít, Palát (73.Čáp) – Baranek (75.Jarolím), Langer (69.Skála), Matějovský, Cigánek (46.Vaculík) – Bednář (81.Krátký), Sedláček (65.Rojka)

Fanshop banner