Boleslav zvítězila v Banské Bystrici
Klub

Boleslav zvítězila v Banské Bystrici

Redakce

O vítězství rozhodlo boleslavské mužstvo ve velice kvalitním utkání až ve 2.pol., když branky střelili Baranek a Cigánek.

Střetnutí se hrálo ve velice silném mrazu na umělém trávníku III. generace. V domácím mužstvu, které trénuje ostravský Václav Daněk nastoupilo několik hráčů, které donedávna působili v české lize – Semeník, Leitner, Fabuš a také pardubický Bukač. V obraně hrál také Páleník, který v minulosti nastupoval v boleslavském dresu.
Banská Bystrica byla velice kvalitním soupeřem, asi nejlepším, proti kterému Boleslav v přípravě doposud hrála. Hrálo se ve velice svižném tempu. V 1. pol. měli domácí více ze hry a jenom díky vynikajícím zákrokům brankáře Kučery bylo skóre vyrovnané 0:0.
Brankář Kučera se zejména vyznamenal při střelách Semeníka a Bukače z bezprostřední blízkosti. Až ve 2.pol., po změnách v sestavě, začala Boleslav hrát svoji hru a soupeře dostávala pod tlak. V 53.min. také šla do vedení – po pravé straně utekl Jarolím a před branku naservíroval ideální přihrávku, na kterou si naběhl Baranek a sám proti domácímu brankáři Borošovi nezaváhal.
Na 2:0 pro Boleslav zvýšil v 71.min. Cigánek, který zaběhl za domácí obranu na Matějovského přihrávku a opakovanou střelou podruhé překonal domácího brankáře.
V těchto minutách hrála Boleslav velice kvalitní fotbal, hráči se dobře pohybovali a kombinovali. Jednoduché akce na jeden dotek byli také po zásluze oceněny domácím početným publikem.
Domácí Dukla se ke slovu dostala až čtyři minuty před koncem. Na centrovaný míč si naběhl Fabuš a Kučerovy umístěnou střelou nedal šanci. Boleslav však do konce zápasu už kontrolovala hru a soupeře už k ničemu nepustila.
Další utkání čeká boleslavské ve čtvrtek, střetnou se s Artmédií Petržalka.

SESTAVA: Kučera – Krátký (46.Palát), Skála, Švejdík, Vít (65.Čáp) – Jarolím (78.Brunclík), Langer, Baranek (85.Vaculík), Cigánek – Rojka (46.Matějovský), Sedláček (82.Skoupý)

Fanshop banner