MLADOBOLESLAVŠTÍ ODJÍŽDĚJÍ LADIT FORMU NA SLOVENSKO
Klub

MLADOBOLESLAVŠTÍ ODJÍŽDĚJÍ LADIT FORMU NA SLOVENSKO

Redakce

Před pondělním odjezdem na herní soustředění na Slovensko, jsme se zeptali asistenta trenéra Petra Čuhela a několika hráčů, jak se těší na slovenské soustředění a jak také vidí současnou úroveň nejvyšší slovenské ligy. Ta je v tomto ročníku bez Slovanu Bratislava. Na Slovensku se mladoboleslavští fotbalisté utkají s celky Trenčína, Petržalky a Banskou Bystricí.

Petr Čuhel, asistent trenéra
Nyní zas tak moc slovenskou ligu nesleduji, ale když jsem byl v Brně měl jsem větší přehled. Slovenská liga má podle mě nižší úroveň než naše. Na druhou stranu mužstva, se kterými budeme hrát, tedy Banská Bystrica, Trenčín a Petržalka patří k lepším mužstvům I.slovenské ligy. V tomto případě nás čeká rychlý, důrazný fotbal. Myslím, že to budou kvalitní soupeři a doufám, že se bude hrát na kvalitních terénech, které tady zatím nejsou.

MAREK MATĚJOVSKÝ
Je to herní soustředění a čeká nás více práce s míčem. Budeme více pilovat na ligu. Podle mě slovenská liga není tak kvalitní jako česká. Toto se potvrdilo i v loni v létě, když jsme tam byli na soustředění. Uvidíme, co napoví zápasy, které na nás tam čekají. Alespoň bude co srovnávat.

MIROSLAV BARANEK
Slovenská liga má horší úroveň než česká liga. Tradiční kluby Slovan a Inter, co kdysi určovali směr slovenské ligy, jsou dnes někde jinde. Tehdy je dotovaly velké firmy a ta doba už je pryč. Nyní je na špici dlouhou dobu Žilina. Hodně se to na Slovensku promíchalo. Řekl bych, že rozdělení republiky a následně ligy uškodilo více Slovensku.

DAVID ROJKA
Naše liga v České republice je o něčem jiném než na Slovensku. Slovensko je podle mě o třídu níže. Přirovnal bych to ke špičce naší druhé ligy. Celkem se na soustředění těším, jen kdyby to bylo blíže. Ze slovenských hráčů znám Rajtra a Babniče, se kterými jsem hrál v Olomouci.

ROMAN BEDNÁŘ
Podle mě je úroveň slovenské ligy dobrá, ale naše je o něco lepší. Těším se tam, protože tam jedu jen na čtyři dny. Důvodem je reprezentační pozvánka do „21“.

MARIAN PALÁT
Bude to herní soustředění, takže to nejhorší máme za sebou. Je to změna prostředí, takže bychom to mohli v klidu přežít. Podle mě slovenská liga není na takové úrovni jako česká liga. V lize rozhodně chybí Slovan Bratislava, který by I.ligu měl hrát.

Fanshop banner