Prvoligoví fotbalisté mají nového kustoda
Klub

Prvoligoví fotbalisté mají nového kustoda

Redakce

S novým rokem se objevila u prvoligového mužstva nová tvář. Je jim devětatřicetiletý Pavel Uhlíř, který nastoupil jako kustod u mladoboleslavských fotbalistů. Fotbalové prostředí mu ovšem není cizí, což prozrazuje i v následném rozhovoru.

Pavle, jak si se dozvěděl o nabídce FK a jak se člověk stane kustodem?
Musel jsem projít konkurzem, protože zájemců bylo více. Toto prostředí zde znám, protože jsem tady donedávna působil jako trenér u mládeže. Nabídku vedení klubu jsem akceptoval. Předtím jsem byl zaměstnán u jedné firmy v Mnichově Hradišti, která zajišťovala i pro klub potisk dresů. Právě i o potisk na dresech se musí kustod starat. Takže i toto rozhodlo o tom, že jsem tento konkurs vyhrál.

Od kdy jsi ve své funkci?
Nastoupil jsem 3.1.2005.

Jak vypadá pracovní den kustoda u prvoligového celku?
Přiznám, že zrovna jsem naskočil do období, kdy se trénuje dvou až třífázově denně. Ráno, minimálně 1,5 hodiny před tréninkem, musím připravovat věci na dopolední trénink. Během dopoledního tréninku připravuji věci na odpolední trénink. Věci dávám do prádelny, starám se o další rekvizity - vybavení hráčů včetně spolupráce s firmou Umbro. Zde se jedná například o doplnění různých věcí pro hráče atd.

Jak vypadá spolupráce s trenéry?
S trenéry se teprve poznávám. Nejsem zde zas tak dlouho, ale myslím si, že naše spolupráce zatím funguje k vzájemné spokojenosti.

Máš už tedy za sebou i první soustředění v Nymburce…
Ano, to jsem s fotbalisty rovněž absolvoval a během soustředění jsem jezdil do Nymburka pro špinavé dresy a zároveň přivážel čisté věci. V únoru budu i na soustředění na Slovensku.

Zdejší prostředí znáš důvěrně jako trenér u mládeže. Kolik let jsi zde působil?
Kolegovi Standovi Bejdovi jsem zde pomáhal před sedmi lety trénovat minižáky. Pak jsem je začal trénovat sám. Při zaměstnání jsem si udělal trenérskou licenci B a v podstatě do 31.12.2004 jsem trénoval mladší ligové žáky. Trénování nyní po mě převzal Láďa Fiksel. Zdejší prostředí od roku 1997-98 dokonale znám.

Předpokládám, že jsi v minulosti zdejší fotbal navštěvoval…
Ano a pravidelně. Znám hlavně kluky, které v minulosti mladoboleslavským dorostem prošli a se současnými hráči se nyní poznávám.

Hrál jsi někdy fotbal aktivně?
Fotbal jsem hrál v podstatě od šesti let až do dorostu v Mnichově Hradišti. S fotbalem jsem skončil po vojně, protože jsem pak šel dělat do státní sféry a na fotbal mi nezbyl čas.

Fanshop banner