Boleslav vyhrála Tipsport Cup
Klub

Boleslav vyhrála Tipsport Cup

Redakce

Pět branek viděla početná návštěva xaverovského finále. Boleslavští dokázali zvrátit v poločase nepříznivé skóre.

Na xaverovské umělé trávě se hrálo velice důstojné finále. Viktoria Žižkov nastoupila do utkání s velkým důrazem, fotbalovost však byla na straně Boleslavi. Hrálo se s vysokým nasazením. Rozhodčí Helebrant hodně pouštěl hru, některé zákroky vypadaly hodně divoce. První gól zápasu vstřelil Tomáš Sedláček, když vstřelení brance předcházela nádherná kombinace v podání Baranka, Jarolíma a Matějovského. Tomáš Sedláček byl na konci akce a z otočky nádhernou střelou dostal Boleslav do vedení. Právě běžela 21.min. O 7 min. později bylo vyrovnáno, když ve vlastním pokutovém území fauloval Švejdík a Barteska kopem z 11-ti metrů vyrovnal. Boleslav i nadále svého soupeře přehrávala, ale nakonec šli v poločase do kabin veselí žižkovští hráči. Tři minuty před koncem poločasu Langer vyrobil zbytečný rohový kop, po kterém bývalý boleslavský hráč – Hofmann – poslal hlavou Viktorku do vedení.
Boleslav sice byla lepším týmem, nevyvarovala se však chyb, které byly potrestány.
Během 2.poločasu však Boleslav naprosto opanovala hru. V 55.min. se nádherně v pokutovém území uvolnil Baranek, přiklepl Jarolímovi a ten střelou prvním dotykem vyrovnal. Chvilku před tím už stejná dvojice mohla být také úspěšná. Brunclíkovu bombu a Jarolímovu dorážku však Bartelský kryl. V 63.min. si vzal opět slovo Baranek, po jeho přesném centru na 3:2 zvýšil hlavou Palát. Miroslav Baranek pak až do konce zápasu svými přesnými střelami zaměstnával žižkovského brankáře, který doslova čaroval. Překonat se jej však už nepodařilo.
V závěru potom nepřesný rozhodčí Helebrant upřel jasný pokutový kop Boleslavi, když neviděl sražení Paláta. Boleslav byla celkově lepším mužstvem, zvítězila a veze si domů sto tisícovou prémii za vítězství v turnaji.

SESTAVA: Kučera – Krátký (46.Palát), Skoupý, Švejdík, Čáp – Jarolím, Matějovský (46.Vaculík), Langer, Baranek – Sedláček, Rojka (75.Brunclík)

ROZHODČÍ: Helebrant

ŽK: Krátký - Dirnbach

Fanshop banner