Radim Wozniak poznává okolí města
Klub

Radim Wozniak poznává okolí města

Redakce

Po nepříjemné podzimní operaci se pomalu zapojuje do přípravy i mladoboleslavský obránce Radim Wozniak. Jeho plán je po dohodě s trenéry zatím individuální. S návratem na ligový trávník počítá až v dubnu. Na dopolední tréninky dochází každý den.

Radime, můžeš blíže přiblížit tvoji zimní přípravu a jak probíhá rehabilitace po tomto zranění?
Moje zimní příprava se víceméně skládá jen z běžecké části. Od operace uplynuly tři měsíce. Musím především zpevnit svaly a nabrat fyzičku. Počítám, že do měsíce bych se mohl zapojit i do přípravy s míčem.

Jaké jsou tvoje běžecké dávky?
Běhat chodím každý den. Běhám 6 km ráno a 6 km odpoledne. Záleží, jakou zátěž koleno po operaci dovolí. Běhám nejen zde v areálu, ale i na Radouči nebo i v lesoparku Štěpánka. V těchto dnech radši na oválu, protože terény nejsou tak dobré. Snažím se i o rychlejší tempo, ale koleno ještě pobolívá. Musím opatrně a pomalu.

Kdy předpokládáš s návratem do jarních ligových bojů a jaké je vyjádření doktora?
Nechci spěchat. Nyní jsem stav konzultoval s MUDr. Sinkulem a ten mi řekl, že koleno vypadá dobře. Koleno nenatéká - což v této fázi je výhoda. Příští týden půjdu na celkovou kontrolu k primáři, který mě operaci kolena prováděl. Rozhodně nenastoupím v úvodních jarních kolech, protože ten tréninkový výpadek byl dlouhý. Snad už v dubnu, ale vše bude záležet i na trenérech.

Fanshop banner