„Jsme spokojeni s přístupem hráčů k zimní přípravě“,
Klub

„Jsme spokojeni s přístupem hráčů k zimní přípravě“,

Redakce

říká asistent trenéra Dušana Uhrina ml., Petr Čuhel. S ním jsme si povídali o současném stadiu přípravy, o odehraných zápasech a dalších týdnech, které čekají mladoboleslavské fotbalisty, včetně únorového soustředění na Slovensku.

Jak jste spokojeni s dosavadním průběhem přípravy? Hráči se netají, že je to náročné.
Já si myslím, že můžeme být spokojeni, co se týká podmínek a také přístupu hráčů. Odehrané zápasy nebyly to hlavní, takže tomu odpovídaly výsledky. Je to ale v rámci přípravy a je to dle mého normální.

Fotbalisté mají za sebou několik přípravných utkání, hrají zimní turnaj TIPSPORT CUP. Můžete už v této fázi prozradit, co vám utkání naznačila a kde jsou případné rezervy, popřípadě co zlepšit, změnit apd.?
Například, co se týká středečního utkání s rezervou pražské Slávie, tak určitě jsme měli problémy v obranné činnosti a nejen zde. Dostali jsme tři góly a to je hodně. Dále, když vezmu i zápas s Jabloncem, tak i v tomto zápase jsme dostali laciné góly. Z toho vyplývá, že obraná činnost zatím není taková, jaká by měla být. Na druhou stranu si musíme uvědomit, že v přípravě v těchto dnech dostávají šanci všichni hráči. Je zde tedy vidět i nesehranost a my věříme, že se to bude zlepšovat. A co se týká celkového zlepšení, tak musíme zlepšit téměř všechno. Je stále 4-5 týdnů do zahájení jarní části soutěže a ke zlepšení nám určitě pomůže nejenom nynější zimní turnaj na Xaverově, ale i slovenské soustředění. Tam nás čekají kvalitní přípravná střetnutí.

Během zimního soustředění odešli z kádru Volešák/zpět do Sparty/ a obránce Skoupý zamířil na jih Čech – do Českých Budějovic. V tomto druhém případě můžete prozradit, proč Jan Skoupý odešel do Budějovic?
K tomu můžu říci jen to, že Honza Skoupý je na zkoušce v Českých Budějovicích a zatím není rozhodnuto, zda zůstane právě tam a nebo se vrátí k nám. Hlavní věc v jeho případě byla ta, že Honza na podzim vlastně nenastoupil ani k jednomu zápasu. Z větší části to bylo z důvodů zranění. Podle mě by měl jít do klubu, kde dostane větší šanci. Jestli to bude právě v Budějovicích a nebo někde jinde, tak o tom je zatím předčasné spekulovat. Dodám jen, že Honza tam zatím odehrál dva přípravné zápasy. Uvidíme.

Můžete zhodnotit letošní kvalitu zimního turnaje-TIPSPORT CUP? Je podle vašich představ?
Obsazení je kvalitní. V naší skupině máme dvě ligová mužstva a Bohemians Praha, kteří předvádějí velice dobrý výkon. Hlavně v této fázi přípravy, kdy nejsou ideální terény, tak to jsou zápasy, kterým nechybí motivace. Hraje se o pohár. Po týdnu trénování si mužstvo zahraje kvalitní zápas. Rozhodně je to dobrá příprava.

Jaký je zdravotní stav kádru?
Menší svalové problémy měl Marek Matějovský, který nehrál ve středu proti pražské rezervě. Skála už je v pořádku. Měl jen tržnou ránu na koleně ze zápasu s Kolínem a vynechal zápas s Jabloncem. Nyní už trénuje a proti Slávii-B odehrál celý zápas. Radim Wozniak po podzimní operaci se připravuje pozvolně a hlavně vyklusává.

Prozraďte nejbližší program soustředění?
Nyní v sobotu 22.1. hrajeme s Bohemians v rámci zimního turnaje. Ve středu 26.1. hrajeme poslední zápas ve skupině tohoto zimního turnaje s Příbramí. A o dalším víkendu/ 29-30.1./ podle toho, jak zápasy ve skupinách skončí, tak se bude hrát o umístění na TIPSPORT CUPU. Uvidíme, jak dopadneme. Podle toho bude následovat herní program.

Která mužstva na vás čekají v rámci únorového soustředění na Slovensku?
Zde na nás čekají tři přátelská utkání. Bude to zápas s Bánskou Bystricí a Petržalkou. Oba celky patří ke špičce slovenské tabulky. Dalším soupeřem bude Trenčín. Zápasy podle mě budou pro mužstvo dostačující.

Fanshop banner