„Zimní příprava je náročná“
Klub

„Zimní příprava je náročná“

Redakce

říkají shodně mladoboleslavští prvoligoví fotbalisté. Ti už mají za sebou zhruba tři týdny, včetně nymburského soustředění a několika přípravných zápasů. Před jedním z dopoledních tréninků a po středečním zápase s pražskou slávistickou rezervou jsme se jich také zeptali na pocity po dávkách zimní přípravy a odehraných zápasech.

Tomáš Sedláček: Trochu mě bolí nohy, jinak si myslím, že to je dobré. Nejvíce dává zabrat běhání. Snad už ty největší běžecké dávky máme za sebou. Tělo drží, žádné zranění.

Tomáš Cigánek: Mě dává asi nejvíce zabrat posilovna, kam chodíme v týdnu dvakrát. Samozřejmě pak i běhání. Jinak to jde a myslím si, že většina kluků to zvládá dobře. Včera/ve středu 19.1. se hrálo se Slávií-B-pozn./při zápase jsme měli problém trochu v defenzívě, což bylo na začátku druhého poločasu. Jsem, ale rád, že jsme dali juniorce Slávie šest gólů.

David Rojka: Já osobně se cítím dost unavený. Je toho dost. Máme za sebou za necelé tři týdny čtyři zápasy. V kombinaci s náročnými tréninky toho je opravdu hodně. Rovněž i kluci toho mají dost. Včera se hrál přípravný zápas, který skončil 6:3. To naše zaváhání na začátku druhé půle přičítám i celkové únavě, ale pak se to zlepšovalo.

Tomáš Kulvajt: Pro mě je letošní zimní příprava dost nešťastná. Na konci roku jsem absolvoval operaci třísel. Bohužel se to nehojí tak rychle, jak bych si představoval. Na jaře zde v Mladé Boleslavi působit nebudu, protože jsem se dohodl na půlročním hostování v Mostě. Tam bych měl naskočit do zimní přípravy během 14 dnů, jen co doléčím zranění. Mám před sebou ještě nějaké rehabilitace a pak už půjdu do zátěže. Myslím si, že to bude dobré. V Pardubicích jsem skončil, protože si myslím, že Most je lepší celek než Pardubice a pak na severu Čech myslí i na případný postup do nejvyšší soutěže. Takže toto bylo pro mě hlavní kritérium, proč jsem se rozhodl jít do Mostu.

Jiří Gába: Berme to jako nutné zlo a se zimní přípravou se musíme vypořádat. V podstatě každý trénink mi dává zabrat, protože ho musím absolvovat naplno. Na druhou stranu díky zimní přípravě bude pak na jaře z čeho brát. Zápas s pražskou juniorkou ve středu ukázal, že musíme ještě zlepšovat obrannou fázi a více se dostávat do vyložených šancí. Pochopitelně pak ty šance i proměňovat.

Miroslav Miller: Naše příprava začala hodně brzy. Pod trenérem Uhrinem a hlavně trenérem Macháčkem je to dost náročné. Právě trenér Macháček nám dává dost velké tréninkové dávky. Včerejší zápas se Slávii B ukázal, že ještě nejsme tak sehraní. Pracuje zde i únava z tréninku. Výsledek 6:3 je podle mě na přípravný zápas normální výsledek.
Jiří Skála: Zimní přípravu hodnotím pozitivně. Výsledky z přípravných zápasů jsou zatím poloviční, ale to zatím v danou chvíli není to nejdůležitější. Věřím, že nám tato zimní příprava, která je konečně trochu tvrdší, pomůže v tom, abychom jarní část ligy v klidu dohráli. Co se týče mého kolena a tržné rány, tak to byla drobnost. Jsem v pořádku.

David Brunclík: V rámci zimní přípravy mě zatím nic nebolí. Já jsem spokojený, protože potřebuji do sebe dostat fyzičku. Mě to „makání“ vyhovuje. A co se týče odehraných přípravných utkání, tak rozhodně to byla zkušenost, protože jsem před tím žádný zápas nehrál. Pomalu se do toho dostávám.

Fanshop banner