JABLONEC VRÁTIL BOLESLAVI PORÁŽKU
Klub

JABLONEC VRÁTIL BOLESLAVI PORÁŽKU

Redakce

Ve svém prvním vystoupení na turnaji TIPSPORT CUP Boleslav podlehla Jablonci 0:2.
Severočeši tak mladoboleslavským oplatili porážku z prvního ligového kola.

Utkání se hrálo hned od úvodu ve svižném tempu. Hra se přelévala od jedné branky ke druhé se šancemi zejména před brankou Jabloneckého Lovásika. Po čtvrt hodině jej Sedláček nedokázal z blízkosti prostřelit. Ve 22.min. měl obrovskou šanci Pecka, když obešel Jabloneckého brankáře, pravou nohou nedokázal trefit jim opuštěnou branku. Ovšem stejně vyloženou šanci měl i Čáp, který po centru Vaculíka trefil z 10-ti metrů jen levou tyč. Obě mužstva také slušně kombinovala. Diváci několik pěkných akcí na obou stranách ocenili potleskem. V závěru poločasu se pak prosadili Jablonečtí. Když už se zdálo, že první poločas skončí bez branek v poslední minutě dokázal po zbytečném rohovém kopu ze strany boleslavských, Millera prostřelit Klapka.

V poločase trenér Uhrin udělal několik změn v sestavě. Hráči se pak na hřišti chvíli hledali. Opět toho využili zkušenější Jablonečtí hráči a v 59.min. Kotyzou zvýšili na 2:0. Kučera nejprve skvěle vyrazil Laštovkovu gólovou střelu, nikdo z boleslavských obránců nedokázal zareagovat a Jablonecký útočník měl dost času uklidit míč do Kučerovy branky.
Pak se hrálo dlouho bez šancí. Až osm minut před koncem měl Palát stoprocentní šanci. Přesný Brunclíkův centr však následnou střelou nedokázal dopravit do Lovásikovy branky.
Boleslav pak měla ještě několik náznaků šancí, ale skórovat nedokázala. Jablonec vyhrál zaslouženě neboť své šance dokázal proměnit v góly:

SESTAVA: Miller (46.Kučera) – Krátký, Gába, Švejdík, Palát – Vaculík (46.Cigánek, 64.Brunclík), Matějovský, Langer (77.Vít), Čáp (64.Čupr) – Sedláček (46.Bednář), Pecka

ROZHODČÍ: Jech

ŽK: Palát

DIVÁCI: 150

Fanshop banner