Boleslav odstartovala prohrou
Klub

Boleslav odstartovala prohrou

Redakce

Sobotní příprava ligových nováčků dopadla výsledkově lépe pro Moravany. Zatímco domácí trenér Dušan Uhrin postavil většinou hráče, kteří na podzim v lize nestartovali, jeho kolega Josef Mazura nechal hrát své nejsilnější mužstvo.

V sestavě Boleslavi sice nestoupila nová liberecká posila David Langer, zbývající hráči mimo Ondry Švejdíka v Gambrinus lize však zatím paběrkovali. Trenér Uhrin dokonce postavil dva loňské dorostence – Davida Brunclíka a Jana Kyselu, který se vrátil z hostování v Ústí nad Labem. A byl to zejména nadějný Brunclík, který brankaře Bureše často zaměstnával. Nejprve zbytečnou kličkou nedotáhl svoji gólovou příležitost,potom se dvakrát zastřeloval vedle pravé tyče až ve 29.min. trefil levou Burešovu tyč. A v poslední minutě mohl srovnat nepříznivé skóre. Těsně před značkou pokutového kopu přehazoval drnovického brankáře, míč však skončil těsně vedle pravé tyče opuštěné branky.
Zápas to byl vyrovnaný a také hojně divácky navštívený. Na 500 boleslavských příznivců vidělo rušný fotbal poplatný začátku sezóny. Zatímco mladoboleslavský celek včera dvakrát a ještě dopoledne před zápasem tvrdě trénoval, hráči Drnovic měli včera odpočinkové volno. Na pohybu hráčů to pak zejména ve 2.poločase bylo znát.
Drnovice využily svou jedinou příležitost v 57.minutě, kdy se po opakovaném rohu střelou k pravé tyči prosadil Adamec. Stínem střetnutí bylo zranění útočníka Kysely, který ze hřiště odkulhal s těžkým výronem v kotníku.

Sestava: Kučera-Šmerda,Skoupý,Švejdík,Čupr-Brunclík,Langer (52.Gába),Volešák,Vaculík-Kysela (35.Rojka),Pecka (60.Cigánek)

Fanshop banner