Fotbalový klub má nového sekretáře mládeže
Klub

Fotbalový klub má nového sekretáře mládeže

Redakce

V této funkci vystřídal dosavadního sekretáře mládeže Jaroslava Kamenického zkušený Michal Doležal, který už v minulosti působil u mladoboleslavského klubu v letech 1995-2000 a problematiku zdejšího fotbalového prostředí dobře zná. Do funkce nastoupil 1.12. 2004.

Vy se vracíte, dá-li se to tak nazvat na místo činu…
Dá se to tak říci. Působil jsem po odchodu z Mladé Boleslavi v prvoligovém Jablonci a nyní v podstatě rok jsem hledal práci. Nějaké období jsem pomáhal i v třetiligovém Varnsdorfu. Tam jsem skončil a jsem rád, že jsem opět zde v Mladé Boleslavi.

Jak dlouho jste v Mladé Boleslavi působil ve funkci sekretáře, než jste odešel do Jablonce?
Byl jsem zde 5 let. Přišel jsem v roce 1995 a pracoval do roku 2000. Pak jsem zamířil do Jablonce.

Dá se říci, že dokonale znáte pády a vzestupy mladoboleslavské kopané ve druhé polovině devadesátých let. Klub hrál i rok divizní soutěž.
Určitě, protože i po mém odchodu jsem dění v klubu sledoval. A to období, kdy jsem v Mladé Boleslavi působil, tedy těch pět let, tak jsem se důkladně seznámil s problematikou klubu. A nyní vím, do čeho znova přicházím.

Proč jste zhruba před necelými pěti lety, s nástupem nového vedení, zmizel z mladoboleslavské fotbalové scény do Jablonce?
Jak jsem řekl, byl jsem zde 5 let. Klub hrál i divizní soutěž. Po roce ČFL a hned pak hrál druhou ligu, kde byl 2 roky. Druhá liga se hrála s žádnými pronikavými výsledky, v tu dobu jsem dostal nabídku z prvoligového Jablonce na post sportovního ředitele. Chtěl jsem nakouknout i do první ligy, tak jsem nabídku přijal. Potom zdejší klub převzali noví majitelé a struktura klubu se odvíjela jiným směrem, což trvá doposud.

Od koho nynější nabídka vzešla a co bude vaší náplní práce jako sekretáře mládeže?
Přiznám se, že od 1.12. jsem byl už připravený nastoupit do civilního zaměstnání,ne tedy do fotbalu. Ale ozval se prezident FK pan Dufek společně se sportovním ředitelem panem Kudelou a dostal jsem od nich nabídku pracovat pro mladoboleslavský klub na úseku mládeže. Měl jsem v podstatě krátký čas na rozmyšlenou. V podvědomí jsem si vždy přál, abych se jednou do mladoboleslavského fotbalového prostředí mohl vrátit, takže jsem jejich nabídku přijal. Zde v klubu bych měl zajišťovat servis pro mládežnická družstva a k tomu je i zájem klubu o vytvoření rezervního týmu prvoligového mužstva. A ten, jak víme, zde chybí. Tuto problematiku jsem dostal v postatě na starost. Nyní je otázka, zda se to podaří. Kontakty s jedním třetiligovým celkem už jsou a vše je nyní ve fázi jednání. Uvidíme, zda situace nazraje do takové doby, aby vše se zrealizovalo do 30.6.2005.

Hovoří se o třetiligových Semilech….
Určité kontakty tady jsou. Vedení FK dělalo tyto kontakty už před půl rokem v létě, ale klub se tehdy ještě přihlásil do ČFL. Semily soutěž hrají, i když výsledky jsou takové, jaké jsou a odpovídají současným možnostem tohoto klubu./poslední pozice třetiligové tabulky-pozn./. Nyní jednání probíhají, ale myslím si, že je předčasné se o této problematice bavit. Teď je na to určitý prostor a jednání teprve začala. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Fanshop banner