Tomáš Kuvajt věří v návrat na prvoligový trávník
Klub

Tomáš Kuvajt věří v návrat na prvoligový trávník

Redakce

Tento sympatický útočník se v minulé sezóně podílel na postupu mladoboleslavských fotbalistů do nejvyšší soutěže. Nevešel se však do prvoligového kádru tehdejší trenérské dvojice Bokša-Zajíc, a tak putoval na hostování do Bohemians. Zde vzhledem k finančním problémům absolvoval pouze letní přípravu a poté putoval do Pardubic, kde naskočil ve druhé lize od pátého kola.

Jak se ti hrálo ve druhé lize v Pardubicích a dokdy tam máš smlouvu o hostování?
V Pardubicích jsem spokojený - respektive byl, protože moje smlouva tam trvá do konce roku 2004. Momentálně jsem po operaci třísel a na trávník vyběhnu v polovině ledna 2005. Pro mě bylo důležité, že jsem mohl na podzim v Pardubicích hrát. Původně jsem v létě mířil do Bohemians, ale kvůli finančnímu dluhu pražského klubu jsem začal hrát od pátého kola v druholigových Pardubicích.

Na čem bude záviset tvůj návrat do zimní přípravy v Mladé Boleslavi?
S vedením mladoboleslavského klubu jsem domluvený, že zimní přípravu začnu v Mladé Boleslavi. A pak trenér Uhrin mě zná z letní přípravy v Bohemians, kde jsem měsíc a půl působil.

Tomáši, jak jsi přijal fakt, že po skončení úspěšné jarní části a následné postupu do ligy u toho nebudeš?
Přiznám, že hodně mě to mrzelo, protože shodou okolností jsem s klubem podepsal v létě novou smlouvu a po třech týdnech jsem se dozvěděl, že se mnou trenér Bokša nepočítá. Takže jsem šel do Bohemians a dále do Pardubic. V Boleslavi jsem působil 2,5 roku, přišel postup a já chtěl hrát. Věřím, že se vrátím a udržím se v kádru. Bude záležet hlavně i na mě, protože nyní to komplikuje trochu i zranění. Příprava v Mladé Boleslavi začíná 3.1.2005.

Východočeský tisk po derby s Hradcem Králové nešetřil superlativy na tvůj výkon. V Hradci Králové jste vyhráli díky tvé brance 0:1. Jakou máš pardubickou bilanci?
Odehrál jsem tam 10 zápasů a vstřelil 4 góly.

Chodil jsi v Pardubicích na hokej?
Bohužel, protože moje působení se omezilo na fotbal a pak na dojíždění z Českého Brodu. Před pár dny jsem ovšem v Duhové aréně byl, protože se zde konalo posezónní hokejové utkání našeho fotbalového klubu. Vzhledem ke zranění jsem zde byl jen jako divák.

Kde budeš vítat nový rok 2005?
Určitě budu s přítelkyní a nadále léčit své zranění, abych mohl v polovině ledna už hrát a zapojit se do zimní přípravy.

Fanshop banner