Petr Krátký má nakoupené vánoční dárky
Klub

Petr Krátký má nakoupené vánoční dárky

Redakce

Hodně vytíženým hráčem v podzimní části první fotbalové ligy byl pravý obránce Petr Krátký. Na svém kontě má 1395 odehraných minut. Takže z hráčů v poli, kromě stabilně chytajícího Miroslava Millera, je to nejvíce. Zeptali jsme se ho, jak se po náročné podzimní části cítí a jak se již těší na tradiční zimní přípravu.

Určitě nějaké šrámy zůstaly….
Samozřejmě drobné šrámy zůstaly, ale s tím se člověk musí porvat a pak to jde. Co se týče zranění, tak jen v zápase s Olomoucí mě Kobylík „ otevřel“ nohu. Nohu mi museli zašít. Byl jsem týden mimo hru a pak už to zase šlo.

3.ledna začne tvrdá zimní příprava. Co je podle tebe na ní nejtěžší?
Určitě to běhání a rychlostní vytrvalost. Je to základ, ze kterého čerpáme po celý rok. Sice je to nejhorší období u fotbalisty, ale je důležité. Co se dá dělat…/smích/.

V jedné z posledních anket se některým mladoboleslavským fanouškům nelíbila hra záložních řad. Je podle tebe kritika oprávněná?
Mám dojem, že máme výborné záložníky. Ať už Tomáš Cigánek nebo Marek Matějovský, ale i vlevo Tomáš Čáp. Ono totiž záleží i na tom, jak hraje i naše obrana a útok. Jedno navazuje na druhé.

Změnila se třeba práce záložní řady s trenérskou výměnou?
Já bych ani neřekl, že se to nějak změnilo. Zde jde spíše o to, že my jsme se potřebovali vyhecovat, protože nám teklo, jak se říká, do bot. K tomu nám pomohl trenér Uhrin. Pod ním jsme začali trošku hrát i více ze zadu. V defenzívě nás poskládal nepatrně jinak. Začalo padat méně gólů a více jsme jich začali dávat.

Který z podzimních zápasů byl podle tebe nejpovedenější a na který je dobré rychle zapomenout?
Nejpovedenější byl asi doma s Brnem - 4:0. To se jen tak v lize nestane. A co se týče těch méně povedených? To byly zápasy se slabšími soupeři. Bohužel, ty se nevydařily jak v Opavě, tak i zde s Opavou nedávno doma.

Jak budeš trávit volno o vánočních svátcích?
Mezi svátky odjíždím na dovolenou. Pak pojedu i na Moravu za rodinou.

Máš vybrané vánoční dárky?
Dárky jsem už pořídil. Vše jsem stihl, takže je to super.

Fanshop banner