Marek Matějovský se za hvězdu nepočítá
Klub

Marek Matějovský se za hvězdu nepočítá

Redakce

V podzimní části ligy upoutal pozornost sportovních novinářů svými výkony a společně s gólmanem Miroslavem Millerem se objevil v několika anketách.

Marku, jak vnímáš označení „vycházející hvězda“? Určitě to potěší.
Samozřejmě to potěší, ale na tohle se nehraje. Já už jsem to dříve říkal, že my hrajeme o udržení v první lize, to je nejdůležitější. A pak toto jde mimo mě, ale určitě si toho všimnu. Není to však to hlavní.

Můžeš zhodnotit výkon mladoboleslavského týmu po náročné podzimní části?
Určitě nám nevyšel podle představ začátek soutěže. Celkem se to později zachránilo. Škoda jen posledního zápasu s Opavou, mohlo to být ještě veselejší.

V čem ty a mužstvo pocítilo trenérskou výměnu ve druhé polovině října?
Rozhodně trenér Uhrin chtěl po nás více bojovnosti a důrazu. Jak se také ukázalo, tak nám to pomohlo.

Jak se těšíš na zimní přípravu?
Tak ta není oblíbená asi u nikoho. Je to nutné zlo a musí se absolvovat. Věřím, že nám to pomůže, abychom ligu pro Boleslav zachránili.

Co pro tebe v této přípravě je nejnáročnější?
Samozřejmě je to běhání, pak i posilovna. Ale jak jsem už říkal, je to nutné zlo a dělat se to musí, dělá se to všude. Nám tato zimní příprava může jedině pomoci.

V minulosti jsi působil v sousedním Jablonci. Můžeš porovnat působení zde a na severu Čech?
Já jsem zde v Mladé Boleslavi proto, že se zde cítím spokojený. Po všech stránkách to zde je lepší. Proto jsem si také Mladou Boleslav zvolil. Jinak jsem mohl být v Jablonci dále.

Určitě sleduješ výkony Severočechů. Nyní se Jablonci daří, přestože v minulosti měl záchranářské starosti. Čím si vysvětluješ, že Jablonec nyní jede?
Je fakt, že v Jablonci je také nový trenér. A s ním přišlo rovněž oživení hry. O tomto jsem se bavil s bývalými spoluhráči. Oni jsou z toho, jak se jim daří, celkem překvapeni. Řada z nich takový úspěch předtím neznala.

Do kdy máš zde v Mladé Boleslavi smlouvu a doufám, že jen tak nezměníš působiště?
Já zde v Boleslavi mám dlouhodobý kontrakt. Smlouva byla podepsána ještě ve druhé lize na začátku léta. Podepisoval jsem to na 4 roky. Změnu rozhodně nechystám.

Kde budeš vítat rok 2005?
Zatím o tomto ještě nemám větší představu, ale určitě budu v kruhu svých nejbližších?

A jak jsi daleko s nákupem dárků?
Už jsem to musel nyní pořídit včas, protože odjíždím na dovolenou. A těsně před Vánocemi by to bylo moc narychlo. Dárky mám koupené.

Fanshop banner