S Opavou o klidný zimní spánek
Klub

S Opavou o klidný zimní spánek

Redakce

Tuto neděli se Gambrinus liga přeruší až do 26.února příštího roku. Hraje se letos naposledy, předehrává se však již jarní část a Mladá Boleslav doma v 16.kole hostí Opavu.

A je nasnadě, že oba celky hrají o mnoho. V aktuální tabulce mají po 16-ti bodech, obě mužstva dosáhla tří vítězství, pěti remíz a sedmkrát prohrála. Opava však dohrává soutěž s handicapem šesti bodů, které jí z rozhodnutí DK ČMFS budou odečteny za účast v korupční aféře.
Oba celky se už jednou letos v soutěži utkaly. Hned ve druhém kole po vítězství nad Jabloncem jela Boleslav do Opavy, kde se hrálo před prázdnými tribunami. Domácí SFC, zkratka znamená Slezský fotbalový klub, zvítězil 2:1, když boleslavští vedli brankou Jarolíma a o vítězství přišli v hektickém závěru vlastními chybami.
Severomoravský klub má letos kvalitní mužstvo, trenér Pavel Hapal ještě před svým odchodem do Zlína poskládal jedenáctku z hráčů, kteří vytvořili velmi nepříjemného soupeře pro každý tým. Poznala to konec konců doma Sigma Olomouc, která 0pavě doma před dvěma týdny podlehla 0:1.
V obraně hraje velezkušený stoper Kotůlek, kterému zdatně asistuje olomoucký Krajčovič, v záloze tvoří ostravský Kiša s opavským matadorem Baránkem a talentovaným Metelkou, v útoku jsou nevyzpytatelní Brazilci Batista a Melinho.
Hra boleslavského mužstva pod vedením nového trenéra Dušana Uhrina má svou kvalitu a pokud mužstvo nad Opavou zvítězí, vytvoří si velmi dobrou pozici do jarní části, kdy se bez milosti bude bojovat o konečné pořadí.
Trenér Uhrin však proti Opavě bude postrádat tvůrce hry Marka Matějovského, který dostal disciplinární trest na jedno utkání za svou čtvrtou žlutou kartu.Trest naopak skončil Jiřímu Gábovi a pro utkání bude k dispozici.Zda však na tomto klíčovém postě Matějovského nahradí, v tom ještě boleslavský trenér nemá jasno. Nabízejí se mu ještě další varianty, o kterých bude přemýšlet. Je však jasné, že ke změnám nesáhne na postech obránců ani útočníků.
Zápas začne v neděli 5.prosince v 17,00 hod za řízení trojice rozhodčích Adámek – Filgas,Jílek.

Fanshop banner