Po velmi dobrém výkonu si bod hosté stoprocentně zasloužili
Klub

Po velmi dobrém výkonu si bod hosté stoprocentně zasloužili

Redakce

Po hladké domácí výhře nad Brnem odjížděli také do Uherského Hradiště boleslavští fotbalisté s myšlenkami na nějaký ten bod. Nakonec ho také po zásluze získali. Především díky velmi dobrému taktickému výkonu a v závěrečných minutách i díky skvělému Millerovi v brance. Za domácí se do listiny střelců zapsal Polách, za hosty vyrovnával Sedláček.

Na hřišti soupeře začali hosté bez respektu a od úvodního hvizdu rozhodčího dali jasně najevo, že si přijeli pro zmíněný bod. Už v úvodní minutě dal o sobě vědět průnikem Bednář a vzápětí po centru Cigánka sedláček hlavou zamířil nad branku Slovácka. Tu tentokrát při absenci potrestaného Drobisze hájil Kováč. Z dálky to také zkoušel Vít, jenže slabá střela v tomto případě nemohla mít naději na úspěch. Domácí se do tempa dostávali pozvolna a až v 19. minutě o sobě poprvé dali vědět. To střílel Ivana a odražený míč Kadlec poslal vysoko nad. Vychýlenou mušku měl také Nezmar, stejně tak jako v domácím dresu L. Jarolím. V samém závěru první půle zahrávali domácí z hranice vápna trestný kop, míč se odrazil od břevna a Rajnoch následně jen těsně minul boleslavskou branku. Po změně stran se aktivity chopili domácí, jenže hostující obrana v čele s brankářem Millerem pracovala na jedničku. Jediné zaváhání ovšem stačilo k tomu, aby se Slovácko dostalo do vedení. Ivana unikl po pravé straně hřiště, míč se přes Pospěcha dostal k nekrytému Poláchovi a ten střelou z hranice malého vápna zajistil domácím v 63. minutě vedení – 1:0. Naštěstí se ale Slovácko z vedení neradovalo dlouho. Po rozehrání ve středu hřiště hned z následujícího protiútoku si totiž Sedláček všiml špatně postaveného Kováče v brance a střelou z rohu pokutového území se postaral o vyrovnání – 1:1. Ke konci utkání se domácí (bohužel místy i za podpory nepřesného rozhodčího Jecha) všemožně snažili o vyrovnání. Jenže boleslavskou branku hájí a samozřejmě hájil jeden z nejlepších gólmanů I. Gambrinus ligy Miroslav Miller a ten si opět řekl o zařazení do sestavy kola. Nejprve se vyznamenal při šanci Abraháma, v 90. minutě vyrazil s vypětím všech sil trestný kop Polácha a v nastaveném čase vychytal Kadlece. Díky jeho fantastickému výkonu Boleslav v závěru remízu 1:1 uhájila a zaslouženě získala do prvoligové tabulky další bod.


Branky: 63. Polách – 64. Sedláček. Rozhodčí: Jech – Holub, Večeřa. ŽK: Cigánek, Matějovský, Švejdík (všichni MB), Diváků: 4150. FC Slovácko: P. Kováč - M. Švejnoha, J. Rajnoch, P. Němčický - M. Petržela (76. P. Filipský), T. Polách, L. Jarolím, M. Abrahám, M. Kadlec - M. Ivana (82. M. Ordoš), J. Nezmar (60. Z. Pospěch). Trenér: Karel Jarolím. FK Mladá Boleslav: M. Miller - P. Krátký, J. Skála, O. Švejdík, M. Palát - T. Cigánek (62. M. Jarolím), M. Matějovský, J. Vít, T. Čáp - T. Sedláček, R. Bednář (90. D. Rojka). Trenér: Dušan Uhrin.

Fanshop banner