Boleslav jede na Slovácko
Klub

Boleslav jede na Slovácko

Redakce

V předposledním podzimním kole Gambrinus ligy hraje Mladá Boleslav v sobotu na půdě 1.FC Slovácko a bude chtít navázat na své poslední dobré ligové výkony.

1.FC Slovácko je nástupcem potrestaného 1.FC Synot. Změnil se název, ale na kvalitě a síle mužstva se nic nezměnilo. Tým z Uherského Hradiště byl dlouhodobě cílevědomě a smysluplně budován. Jeho kádr je složen z velmi kvalitních a perspektivních hráčů, dvanáctibodový odečet za účast v úplatkářské aféře již dávno srovnal. Do utkání s Boleslaví však půjde oslaben o vyloučeného brankáře Drobisze a zraněného stopera Palinka, operaci menisku podstupuje levý obránce Čoupek. I zbývající kádr hráčů je však velmi silný. Na svém novém hřišti v Uherském Hradišti Slovácko ještě nepoznalo hořkost z porážky.
Boleslavi velmi pomohlo vysoké vítězství nad Brnem. Zdá se, že trenéru Uhrinovi se konečně podařilo stabilizovat sestavu. Zatím se vyplácí hra na dva vysunuté útočníky a pokud se i nadále celek vyvaruje hrubých chyb v obraně, je schopen v lize s téměř každým sehrát vyrovnanou partii.
Přes týden s úlevami trénoval Cigánek, nadále je mimo hru vyloučený Gába.
Střetnutí 15.kola 1.FC Slovácko – FK Mladá Boleslav začíná v sobotu v 17,00 hod a řídit je bude trojice rozhodčích Jech – Holub,Večeřa.

Fanshop banner