V KONCOVCE CHYBĚLA PŘESNÁ MUŠKA
Klub

V KONCOVCE CHYBĚLA PŘESNÁ MUŠKA

Redakce

Fotbalisté prvoligové Mladé Boleslavi se rozloučili s pohárovou soutěží. Ve středeční odpoledni totiž v zápase 4. kola podlehli na severu Čech mužstvu SIAD Most 0:1 (0:1). O výsledku zápasu se přitom rozhodlo už velmi záhy. Běžela teprve 7. minuta, když volný Siegl nedal hlavou Kučerovi sebemenší šanci. Ten dostal v poháru přednost před Millerem, v sestavě se objevil také uzdravený Šmerda, v základu nastoupili také Volešák a Rojka.

Hostující tým nezačal na stadionu podzimního lídra druhé ligy špatně. Hned v úvodní minutě totiž Mladá Boleslav zahrávala rohový kop, jenže nikdo z útočníků se prosadit ve velkém čtverci nedokázal. Zato Mostečtí se prosadili prakticky hned z první vážnější šance. Z levé strany poslal míč do pokutového území Macek, zkušený Siegl měl dostatek času a také prostoru k tomu, aby svou hlavičku nasměroval za záda bezmocného Kučery. Jak se později ukázalo, byla to také jediná trefa zápasu, která rozhodla o postupu mosteckých fotbalistů do čtvrtfinále pohárové soutěže. Hrozili ovšem i hosté, leč bez gólového efektu. Tu největší šancí první půle zahodil Cigánek. V 19. minutě se protáhl mosteckou obranou, kličkou se zbavil i brankáře Svobody, jenže místo opuštěné branky trefil jen její boční síť. Následně neměla šanci na úspěch Rojkova střela z uctivé vzdálenosti a po tečované střele Krátkého přišel jen další boleslavský roh. V závěru poločasu dal o sobě znovu vědět bývalý kanonýr Sparty a Příbrami Siegl, nadvakrát ale naštěstí míč do boleslavské branky nepropasíroval. Po změně stran se pokusil o zteč mostecké branky Čáp, jenže z trestného kopu poslal míč jen do zdi bránících hráčů. Ke gólu nevedl ani rychlý brejk, kdy Krátký vysunul po pravé straně Sedláčka, jenže na jeho přihrávku v pokutovém území bohužel Rojka nedosáhl. Sedm minut před koncem našlápl k sólu střídající Bednář, ani jemu ovšem nebylo přáno ve středečním odpoledni skórovat. Šanci mu totiž zmařil spolehlivě chytající Svoboda. A šance domácích? Ty měl na svědomí především s obrovskou chutí hrající Siegl. V 64. minutě ho nejprve vychytal Kučera a o šest minut později se mostecký útočník přihlásil o slovo znovu. Tentokrát opět poslal míč do boleslavské branky. Zastavil ho ale praporek asistenta rozhodčího a odpískaný ofsajd.

Branka: 7. Siegl.
Rozhodčí: Bouše – Pokorný, Petřík.
ŽK: Procházka, Siegl - Švejdík.
Diváci: 3149.
FK Mladá Boleslav: Kučera – Krátký, Skála, Švejdík, Šmerda – Cigánek, Matějovský, Volešák, Čáp (73.Jarolím) – Sedláček (80.Pecka), Rojka (53.Bednář). Trenér: Dušan Uhrin mladší.

Fanshop banner