„Musíme vyhrát s Brnem,“ říká Dušan Uhrin
Klub

„Musíme vyhrát s Brnem,“ říká Dušan Uhrin

Redakce

Remíza ve Zlíně, nerozhodný výsledek v souboji s ostravským Baníkem, překvapivá výhra na Letné a porážka v Drnovicích. To je bilance DUŠANA UHRINA mladšího na prvoligové střídačce Mladé Boleslavi. Do hry našeho mužstva každopádně přinesl oživení a nebýt zbytečného vyloučení v Drnovicích, jistě nějaký ten bodík na boleslavské konto přibyl. Více už v krátkém rozhovoru.

Před týdnem nám všem boleslavské mužstvo dělalo obrovskou radost. Výhra na Spartě, to je skutečně vzácnost. Naše vítězství překvapilo celý fotbalový národ. Nicméně podařilo se vrátit po euforii hráče zpátky na zem?

„Tak tohle se, myslím, podařilo. Bohužel se ale nepodařil tříbodový zisk ze Sparty v Drnovicích rozšířit. Nyní musíme proto zvítězit v nedělním domácím duelu proti Brnu. Už ve středu se ale musíme soustředit na středeční pohárový duel v Mostě.“

Pojďme se ještě jednou vrátit k drnovickému utkání. Asi se mnou budete souhlasit, že moc nechybělo k tomu, aby na boleslavské konto přibyl další bod?

„Myslím si, že jsme hráli zodpovědně až do 87. minuty, kdy jsme po rohovém kopu poprvé v zápase inkasovali.“

Důležitý moment se odehrál ve 43. minutě, kdy byl vyloučen Gába. Jak jste inkriminovaný okamžik ze střídačky viděl?

„Bohužel mi někdo bránil ve výhledu a já Gábův zákrok neviděl. Nemohu se proto k němu vyjádřit.“

Prozradíte, jaká byla taktika pro nedělní zápas v Drnovicích?

„Určitě nebyla zaměřená na defenzívu. Chtěli jsme hrát směrem dopředu. To i první minuty zápasu ukázaly.“

Co jste řekl hráčům v kabině o poločasové přestávce?

„Po pravdě řečeno, moc jsem je nepochválil.“

Už jste prozradil, že ve středu čeká boleslavské fotbalisty pohárové utkání v Mostě. Bojuje se už o postup do čtvrtfinále. Co od zápasu očekáváte?

„Proti Mostu jsem hrál už s mužstvem Bohemians. Něco tedy o mužstvu Severočechů vím. A co od zápasu očekávám? Především postup, protože chceme postoupit do čtvrtfinále.“

Děkuji za rozhovor.

Fanshop banner