Vyloučení Gáby poznamenalo průběh zápasu
Klub

Vyloučení Gáby poznamenalo průběh zápasu

Redakce

Povzbuzeni výhrou na Letné odjížděli fotbalisté FK Mladá Boleslav k dalšímu utkání I. Gambrinus ligy na hřiště Drnovic. Také tentokrát pak svěřenci trenéra Dušana Uhrina mladšího spřádali myšlenky na bodový zisk. Daleko k němu hosté nebyli, jenže nakonec z jihomoravské vísky odjížděli s prázdnou.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal a šancí na obou stranách bylo minimum. V hostujícím provedení se do první vážnější příležitosti po centru Čupra dostal Gába, gólman Bureš však byl připraven. Poté Matějovského pokus z dálky domácí obrana zblokovala na roh a Bednář z dálky mířil vedle. Na druhé straně hřiště zahrozil nejprve Holenda a po něm nezamířil naštěstí pro hosty přesně ani Holub. Ve 43. minutě se pak odehrál jeden z klíčových momentů zápasu. V přerušené hře Gába zbytečně fauloval a sudí Helebrant po domluvě s asistentem Tulingerem vytáhl červenou kartu. Zbytek zápasu tak boleslavští fotbalisté dohrávali o deseti.
Ve druhém poločase se domácí stále častěji osmělovali a snažili se využít. V 50. minutě vyzkoušel pozornost Millera střelou z hranice šestnáctky Onofreja po Klinkově úniku střelecký pokus Holuba zablokoval na poslední chvíli Krátký. Jediná šance hostí ve druhé půli se zrodila v 68. minutě. Centr vyslal před drnovickou branku Čáp a Bednářova hlavička jen těsně minula břevno! To ale bohužel bylo v hostujícím provedení vše. V závěrečné fázi zápasu tlak domácích sílil a boleslavští fotbalisté se snažili zabránit nebezpečí jen za cenu dlouhých odkopů. Snaha o uhrání nerozhodného výsledku ale nakonec bohužel bodovou radost Mladé Boleslavi nepřinesla. V 87. minutě zahrávali domácí roh, před brankou zůstal nekrytý Kropáček (na hřišti se objevil pouhé tři minuty před gólovou trefou) a pohodlně otevřel skóre – 1:0. V závěru hosté vrhli všechny síly do útoku a to byla voda na mlýn domácímu celku. Už v nastaveném čase centroval Klinka a Holub pečetil dvoubrankové vítězství Drnovic.


GÓLY: 87.Kropáček, 90.Holub

SESTAVA DRNOVIC: Bureš – Ševinský (61.Vajda), Schindler, Abada, Cáp – Svoboda (84.Kropáček), Holub, Bílek, Onofrej – Holenda, Klinka

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Krátký, Švejdík, Skála, Palát – Gába, Vít (89.Volešák), Matějovský, Čupr (65.Čáp) – Bednář (88.Rojka), Sedláček

ROZHODČÍ: Helebrant

ŽK: Krátký

ČK: Gába

DIVÁKŮ: 2657

Fanshop banner