„MOTIVACE NEBYLA TŘEBA,“ TVRDÍ MAREK JAROLÍM
Klub

„MOTIVACE NEBYLA TŘEBA,“ TVRDÍ MAREK JAROLÍM

Redakce

Vedle Ladislava Volešáka byl při pondělním utkání na Spartě v nepříjemné situaci také MAREK JAROLÍM. Ani jemu totiž dohoda obou klubů neumožňovala nastoupit. Dvacetiletý záložník FK Mladá Boleslav se tak s námi ihned po závěrečném hvizdu rozhodčího Lubomíra Pučka mohl podělit o bezprostřední dojmy.

Jaký je to pocit přijít na stadion Sparty a vědět, že do dění na zeleném pažitu nemůžete zasáhnout?
Určitě vám to trhá srdce. Zvláště pak, když utkání skončí tak, jak v pondělním večeru na Letné skončilo. Důležité je, že Sparta chce hrát fotbal a to je pro soupeře vždycky dobře. Svědčilo to i nám a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Bylo jasné, že do utkání nenastoupíte. Nicméně co jste jako hráč Mladé Boleslavi od utkání očekával?
Celý týden jsme se na zápas snažili co nejlépe připravit. Bylo jasné, že musíme hrát ze zabezpečené obrany. A hlavně – že se nesmíme bát hrát proti Spartě fotbal. To se myslím ukázalo.

Určitě mi potvrdíte, že proti Spartě se nastupuje na hřiště s obrovskou motivací?
Na takový zápas ani žádnou motivaci nepotřebujete. Zvláště když si uvědomíte, že o pět dní dříve Sparta hrála na Manchesteru a teď nastoupila proti nám.

Nemrzelo proto, že samotný zápas přilákal do hlediště jen něco kolem dvou a půl tisícovek diváků?
Samozřejmě jsme zvyklí na zápasy v Mladé Boleslavi, kde hrajeme před vyprodaným hledištěm. To, že přišlo málo lidí, ale nikoho zajímat nebude. Tři body jsou super a to je ze všeho nejdůležitější.

Mladou Boleslav čeká nyní utkání v Drnovicích. Co od něj očekáváte?
Vyhráli jsme na Spartě, musíme se proto o výhru pokusit také v Drnovicích. S tím tam pojedeme.

Sparta by tak měla být odrazovým můstkem k posunu do klidnějších vod tabulky I. Gambrinus ligy?
Já myslím, že odrazovým můstkem pro nás bylo už utkání ve Zlíně, kde jsme uhráli remízu 2:2. Zápasem na Spartě to jen vyvrcholilo a přejeme si, aby to i nadále pokračovalo.


Zahrát si na stadionu pražské Sparty – to je asi sen každého fotbalisty. LADISLAVU VOLEŠÁKOVI už se v minulosti splnil, vždyť právě na Letné vyrůstal. Jenže v pondělním večeru na zelený pažit nevyběhl. Proti svému mateřskému klubu, na základě domluvy obou celků, nastoupit nemohl. Zápas si ale pochopitelně ujít nenechal.

Jak jste vlastně vnímal skutečnost, že jste právě na Spartě, společně s Markem Jarolímem, nemohl nastoupit?


S Márou jsme si o tom povídali a moc nás to oba mrzelo. Ještě více bychom se na Letné snažili o to, abychom se vytáhli. Zklamání se ale nakonec změnilo v radost. Vítězství 1:0 je super.

Co to pro fotbalistu znamená, když jen bezmocně zápasu přihlíží z hlediště a do dění nemůžete zasáhnout?
Na tribuně určitě svrbí nohy a máte obrovskou chuť hrát.

Už jste hovořil o tom, že vítězství na Spartě je pro boleslavský tým super. Nicméně jak byste zápas hodnotil jako celek?
Hráli jsme zezadu a spoléhali na brejky. Kromě gólu jsme tam měli ještě jednu nebo dvě šance. Kdyby se některou z nich povedlo dovést do finále, mohli jsme 1:0 vést už dříve.

Mimochodem, myslíte si, že Sparta zápas proti nováčkovi prvoligové soutěže a v té době poslednímu celku tabulky podcenila?
Určitě ano. Myslím si, že Sparta zápas s námi opravdu podcenila. Připadalo mi, že hráči Sparty nemají vůbec chuť běhat a že nechtějí hrát. To byl můj pocit ze zápasu z hlediště Toyota Arény,

Asi budete souhlasit s tím, že výhra 1:0 by se pro náš tým měla stát jakýmsi odrazovým můstkem k lepším výsledkům. Co si o tom myslíte?
Souhlasím s vámi. V neděli se jede do Drnovic, kde by to chtělo znovu bodovat. Následně máme doma Brno a přáli bychom si, aby nám to šlapalo. Abychom se zkrátka posunuli směrem ke středu tabulky.

Fanshop banner