„BOLESLAV NÁS PŘEKVAPILA,“ SVĚŘIL SE PAVEL PERGL
Klub

„BOLESLAV NÁS PŘEKVAPILA,“ SVĚŘIL SE PAVEL PERGL

Redakce

Fotbalisté pražské Sparty opouštěli v pondělním večeru domácí trávník se svěšenými hlavami. Porážku 0:1 s FK Mladá Boleslav – to nečekal skutečně nikdo. Na druhou stranu z klopýtnutí nikdo z letenského týmu nedělal tragédii. Platí to i o osobě PAVLA PERGLA. Ochotně přikývl na krátký rozhovor.

Jaké jste měli informace o mužstvu Mladé Boleslavi a co jste od zápasu očekávali?
My jsme se více než o Mladou Boleslav zajímali o vlastní výkon. Počítali jsme s tím, že Boleslav bude na Letné bránit. Co nás však překvapilo, že bránila docela dost. Zahušťovala prostor před bránou a neumožňovala nám dostat se v prvním poločase do nějaké vyložené šance. Hosté přitom čekali na naše chyby. Jirka Homola pak ve druhé půli obdržel zbytečnou červenou kartu a v závěru jsme inkasovali.

Jak je těžké se po dvojzápasu s Manchesterem motivovat právě na zápas z nováčkem nejvyšší soutěže a v té době zároveň s mužstvem, které uzavíralo tabulku I. Gambrinus ligy? Nechybí tam přeci jen ta motivace?
Já bych neřekl, že tam motivace chybí. Hovořím samozřejmě za sebe a myslím si, že jsme k zápasu přistoupili stejně jako ke každému jinému utkání. Rozdíl je v tom, že špičkové týmy chtějí hrát dopředu. Boleslav přijela na Letnou jen bránit, a to s přáním vybojovat bezbrankovou remízu. Na to v zápase s námi spoléhala. To se jim povedlo, navíc díky gólu boleslavští fotbalisté zvítězili.

Co jste si řekli v kabině po zápase?
Vůbec nic. Jen to, že jedeme dál. Že porazíme Teplice, a proto z porážky neděláme vůbec žádnou tragédii. Měli jsme nyní těžkou sérii, kdy jsme porazili Liberec, Ostravu i Slavii. Proto si skutečně myslím, že pondělní výpadek nemusíme brát jako nějakou tragédii.
Děkuji za rozhovor

Fanshop banner