JISTOTA V BRANCE – MIROSLAV MILLER
Klub

JISTOTA V BRANCE – MIROSLAV MILLER

Redakce

K zoufalství zřejmě přiváděl fotbalisty Sparty boleslavský brankář MIROSLAV MILLER. Jako vždy působil suverénním dojmem, sbíral vysoké balóny a hravě si poradil i se všemi příležitostmi soupeře. Nevyzrál na něj ani mistr nad mistr – kapitán letenského týmu Karel Poborský.

Jistě máte z vítězství radost, stejně tak z faktu, že jste třikrát ve vyložené šanci vychytal právě Karla Poborského?
Spokojenost je velká. Jsme na chvostu a hrozně moc jsme tři body potřebovali. Že zrovna vyhrajeme na Spartě, to ale asi nikdo nečekal. Fotbal je ale o tom, že vyhrát můžete prakticky všude. A jestli byl v šancích Poborský? Já na to ani nekoukám. Zkrátka chci chytit balón a to je rozhodující.
Mladá Boleslav se prezentovala hlubokou defenzivou. Nebáli jste se toho trochu, protože tak hlubokou defenzivu jste letos ještě nehráli?
Ne. My jsme do nynějška hráli dobrý fotbal a body nám to nepřineslo. Proto jsme museli náš herní systém trošičku pozměnit. Se Spartou se přitom nedá hrát vyrovnaná partie. Proto jsme se soustředili na obranu a čekali na brejky. Vyšlo nám to.
Bavili jste se o přestávce v kabině za stavu 0:0 i o remíze?
Taková slova v kabině vůbec nepadla. Mluvili jsme o tom, že nesmíme nic podcenit a že jdeme do toho pořád stejně. A že se pokusíme gól vstřelit, ty šance tam byly.
Pomůže tento výsledek našemu mužstvu k větší sebedůvěře?
Určitě, vždyť na Spartě vyhraje málokdo. Věřím tomu, že se zvedneme. Každopádně úspěch ze Sparty musíme potvrdit hned v následujícím kole v Drnovicích.
Tam si Mladá Boleslav pojede také pro vítězství?
Nepojedeme tam prohrát. Takto bych to řekl.
Děkuji za rozhovor.

Fanshop banner