„Na Spartu jsme nejeli prohrát,“ konstatoval Martin Čupr
Klub

„Na Spartu jsme nejeli prohrát,“ konstatoval Martin Čupr

Redakce

Dvanáct minut před koncem utkání Sparta – Mladá Boleslav připravil hostující kouč Dušan Uhrin střídání. Možná ani netušil, jak šťastnou ruku bude nakonec mít. Na trávník vběhl MARTIN ČUPR, který byl nakonec u rozhodujícího okamžiku celého zápasu. V 88. minutě totiž po jeho přihrávce zajistil výhru boleslavským barvám další střídající – David Rojka.

Jak jste, Martine, viděl onen rozhodující okamžik? Zdálo se, jako by domácí přestali hrát.
Také mi to tak přišlo. Jako kdyby někdo zapískal z hlediště. My ale pokračovali normálně ve hře, já se dostal k odraženém balónu, nacentroval a David Rojka byl ve vápně úplně sám. Míč nádherně trefil.
S čím jste vlastně na Spartu přijížděli?
Určitě jsme na Letnou nejeli prohrát. Ostatně jako v každém zápase, kdy se snažíme uhrát nějaké body. A je přitom jedno, jestli hrajete na Spartě nebo třeba v Drnovicích. Náš úkol byl přitom jasný – nepouštět Spartu do žádných nebezpečných akcí a hned k hráčům soupeře přistupovat. Snažili jsme se také o rychlé protiútoky, což se nám poměrně dařilo.Jeden takový brejk se nám nakonec podařilo proměnit ve vítězný gól.
Dlouho to přitom vypadalo, že zápas skončí 0:0. S bodem by jistě také byla velká spokojenost?
Samozřejmě bychom určitě byli s bodem spokojení. Každý ví, že Sparta je našim nejlepším mužstvem. Na druhou stranu pro nás, v naší situaci, je každý bod dobrý. Zvlášť na hřišti soupeře. V tabulce pravdy jsme byli mínus jedenáct , což můžeme stáhnout jen nějakými body venku. To se nám na Spartě podařilo, získali jsme tři.
Tři body ze Sparty jsou cenné. Teď čeká Mladou Boleslav zápas v Drnovicích a tam bude třeba výhru potvrdit. Mám pravdu? Určitě. Jedeme do Drnovic, jedeme znovu ven. Proto by bylo milé nějaký ten plusový bod přivést. No a pak to potvrdit v domácím zápase proti Brnu. My body ztrácíme nešťastně. I proti Olomouci a Ostravě jsme hráli, myslím si, dobře. Jenže inkasovali jsme laciné góly. Naopak na naše šance se nadřeme. U nás je to o té nezkušenosti a o neproměňování šancí.
Mladá Boleslav je nováčkem naší nejvyšší soutěže. Vy jste nováčkovskou sezonu v I. lize zažil před lety také v Liberci. Dá se to srovnat?
V Liberci tenkrát určitě nebylo takové zázemí a takový stadion, jaký je dnes v Mladé Boleslavi. Naproti tomu jsme se na s Libercem od začátku pohybovali ve vyšších patrech prvoligové tabulky. S Boleslaví je to něco jiného. Pod Ještědem tenkrát bylo více zkušených hráčů. My dnes máme velice mladé mužstvo, kdyby nepřišel Skála, snad by věkový průměr byl dvacet let. Mužstvo je hodně mladé a chybějí zkušenosti. To ale neznamená, že by v kádru nebyli výborní fotbalisté. Když se v lize otrkají, v příštích sezonách už nebudeme od začátku hrát pouze o záchranu, ale budeme se pohybovat tam, kde tenkrát Liberec.
Děkuji za rozhovor.

Fanshop banner