„Jeli jsme pro bod,“ říká ROMAN BEDNÁŘ
Klub

„Jeli jsme pro bod,“ říká ROMAN BEDNÁŘ

Redakce

Boleslavskou sestavu si již dost dobře nedokážeme představit bez útočníka ROMANA BEDNÁŘE. Své kvality, byť gól nevstřelil, prokázal také na Letné, kde naši fotbalisté dokázali porazit domácí Spartu 1:0. A právě utkání proti úřadujícímu mistru republiky bylo také pochopitelně tématem našeho rozhovoru.

Romane, co jste vůbec od zápasu proti vedoucímu mužstvu tabulky, navíc na jeho hřišti, očekával?
Samozřejmě bylo jasné, že nás čeká nadmíru těžké utkání. Jak už jste řekl, Sparta vede tabulku, hraje Ligu mistrů a to je jasný doklad toho, o jak kvalitního soupeře se jedná. Navíc do zápasu s námi Sparťané v lize letos ještě neprohráli. Na druhou stranu Letenští za sebou měli náročný program a celou řadu těžkých zápasů. Proto jsme tak trochu spoléhali na to, že by se na domácích přeci jen mohla podepsat únava. Říkali jsme si pak, že na Letnou jedeme pro bod. Původní plán se nám podařilo překročit.

Mluvíte o tom, že jste věřil v únavu hráčů Sparty. Ta možná přeci jen na domácích fotbalistech byla znát. Nicméně jak těžký zápas to byl?
Asi jeden z nejtěžších, který jsme doposud v prvoligové soutěži odehráli. Ale, po pravdě řečeno, pro nás je každý zápas těžký. A každé body jsou pro nás samozřejmě důležité. Hrajeme přitom hlavně pro naše diváky, kteří nás vytrvale povzbuzovali také na Letné.

Pokud se bavíme o fotbalistech Sparty, myslíte si, že utkání proti Mladé Boleslavi mohli podcenit?
Možné to samozřejmě je. Sparta je první, my naopak byli na posledním místě tabulky. Na to se ale samozřejmě nehraje. Důležité je, že máme tři důležité body.

Vy jste toho na hřišti během pondělního zápasu naběhal skutečně hodně. Máte představu o tom, kolik toho bylo?
To samozřejmě spočítané nemám. Pravdou ale je, že toho bylo docela dost. Hráli jsme trošičku jiný systém, se Sedláčkem jsme se museli vracet na krajní obránce. Takže toho bylo docela dost.

Utkání na Spartě ale už patří minulosti. V neděli čeká Mladou Boleslav cesta do Drnovic, kde bude třeba výsledek z Letné potvrdit, co říkáte?
To je jasné. Jedeme ven a vše se bude opět odvíjet od toho, že chceme získat bod. Kdyby se nám podařilo udělat něco navíc, jako tomu třeba bylo na Spartě, nikdo by se jistě nezlobil.
Děkuji za rozhovor.

Fanshop banner